Ingrediente
- 500 gr zahar
- 30 gr apa
- 120 gr glucoza
Se pune zaharul intr-o craticoara si se pune pe foc. Cand se caramelizeaza si a devenit tot lichid se adauga glucoza .Daca folositi mai multa cantitate , atentie ca pe margini se depun cristale. Acelea trebuie inlaturate cu o pensula. Recomand sa folositi o craticioara de inox sau cupru.
Se toarna pe o folie de silicon sau pe o marmura .
Folositi manusi de doctor pentru urmatoarea operatie.
Imediat dupa ce ati pus caramelul pe masa incepeti sa rulati usor caramelul din exterior spre interior. Atentie arde.
Se ia caramelul cu amandoua maini si se incepe sa se intinda , apoi se impatura in doua , iar se intide iar se impatura ,pana cand acesta devine albicios. Daca doriti sa il faceti colorat , colorantul il puneti inainte de al intinde.
Dupa ce ati framantat caramelul suficient sepoate incepe sa se modeleze.
Pentru a face trandafiri, se ia cate un pic din aluat, se taie cu foarfeca si se incepe a modela. Prima data se face un bulb, apoi se fac petalele in mana si se lipesc una peste alta de jur imprejurul bulbului . Partea de sus a petalelor sa indoaie un pic spre exterior.
Atentie ca se intareste repede caramelul.
Il puteti pune in microunde daca s-a intarit si se va inmuia din nou.
Puteti lua cu o lingura din caramelul topit si lasati sa curga linii suprapuse ca un fel de plasa , pe o hartie de copt sau silicon , si asa obtineti fel si fel de modele. Doar trebuie sa va jucati cu imaginatia.
foarte frumosi. Nu sint ca cei care se gaseau pe vremuri la noi? erau tot felul de flori, maimutoi din zahar pe la cofetarii
RăspundețiȘtergereFoarte interesant, trandafirii arata super bine.
RăspundețiȘtergereCris eu nu cunosc maimutoii ce zici tu . La noi la cofetarii nu erau .Te salut
RăspundețiȘtergereMultumesc Maria . :)
RăspundețiȘtergereCat de bine arata ! Esti foarte priceputa,felicitari !
RăspundețiȘtergeresuper frumosi!poate nu ti amintesti de ce spune cris,insa mi aduci aminte de mere n glazura din aceasta.felicitari
RăspundețiȘtergeremultumesc Vio. Te pup
RăspundețiȘtergereme and you , de merele in glazura asta mi le amintesc inca cu drag. multe mai mancam .
RăspundețiȘtergere