300g faina
180g unt
100g zahar pudra
1 galbenus crud
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
gem de caise pentru umplut
zahar pudra pentru pudrat
Publicat de Sandy 10 comentarii
Etichete: fursecuri si biscuiti
Untul la temperatura camerei se freaca bine impreuna cu zaharul. Se adauga apoi treptat restul ingredientelor lasand la urma faina. Se obtine un aluat unsuros dar nu lipicios.
Se fac patru bile si lasa la rece timp de 30 min. Dupa acest timp se scoate pe rand fiecare bila , se intinde cu sucitorul pe o masa tapetata cu faina si se taie forme de biscuiti .
Se pun biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la cuptor la 170 grade timp de aprox 10 minute. Nu trebuie sa se rumeneasca.
Se scot biscuitii din cuptor si se lasa la racit.
Dupa ce s-au racit se decoreaza cu royal icing.
Pentru decorare se folosesc:
Nu stiu exact cat zahar pudra am folosit pentru ca am pus la ochi.
Prima data se bat albusurile pana incep sa faca spuma. Se adauga sucul de lamaie ,apoi treptat zaharul pudra mixand continu.
Pentru contur avem nevoie de royal icing in punctul 10 ,iar pentru umplut avem nevoie de royal icing in punctul 5.
Ce inseamna royal icing intr-un anumit punct?
In momentul cand luati cu lingura din royal icing si il lasati sa curga inapoi , incepeti sa numarati . Daca este in puctul cinci , acesta trebuie sa se niveleze cand ajungeti la cinci. Daca este in punctul 10 acesta trebuie sa se niveleze singur cand ajungeti la zece.
Daca este prea moale mai adaugati zahar . Daca este prea tare adaugati suc de lamaie sau apa foarte putin.
Se pune royal icing intr-un pos gaurit foarte putin la varf, si incepeti sa faceti contul biscuitilor. Lasati biscuitii asa cateva minute pana incepe sa se intareasca conturul ,dupa care puteti sa umpleti golurile.
Aici aveti nevoie de imaginatie doar. Eu va pun aici cateva idei ,dar fiecare poate sa faca biscuitii dupa ideile proprii. E un moment foarte potrivit pentru a-i face impreuna cu copiii.
Nu conteaza varsta . Eu i-am facut impreuna cu baiatul meu de 2 ani. Aici sunt creatile lui. Era atat de mandru ca face biscuiti pentru mosu care o sa ii aduca cadouri :) .
Publicat de Sandy 10 comentarii
Etichete: fursecuri si biscuiti
Bunatatile facute la ultimul curs la care am participat numit "Europa la farfurie". Se face in fiecare an ,inainte de sarbatori ,si se aleg prajituri si dulciuri in general din mai multe tari ale Europei.
Aici aveti poze cu toate bunatatile preparate . Daca va trage ceva cu ochiul de aici si doriti sa le preparati imi puteti cere reteta. Tin sa specific ca multe din ingrediente sunt special pentru cofetarii si va trebui sa le gasiti inlocuitori ,pentru ca poate in magazinele normale nu le gasiti.
Vizionare placuta :) .
Preparare
Ciocolata alba se topeste si se amesteca cu praline de migdale . Se toarna intr-o cutie de lemn tapetata cu hartie de copt si se lasa la rece timp de o ora.
Ciocolata cu lapte se topeste si se amesteca cu praline cu alune . Se toarna peste ciocolata alba pusa in cutie , se niveleaza bine si se lasa la rece pana a doua zi.
Dupa ce s-a intarit se scoate din cutie , se pune pe un gratar si se acopera cu ciocolata neagra topita. Daca doriti sa lasati model deasupra , cu palma atingeti ciocolata , apasati si ridicati . Asa vor ramane forme de relief. Se poate face si cu un pistol de suflat dar nu cred ca are cineva in casa asa ceva.
A doua reteta pe care am sa o postez este Selva negra , tradus in romana este Padurea neagra.
Ingrediente
Blat (toate aceste ingrediente sunt pentru 4 torturi de 25 cm diametru . Se poate face si in varianta patrata asa cum vedeti in poza . Daca doriti nu trebuie decat sa impartiti cantitatile in cate portii doriti)
Ouale impreuna cu zaharul se bat bine pana devin ca o spuma destul de densa.
Faina, amidonul si cacaoa se cern intr-un bol si se adauga treptat peste oua amestecand usor de jos in sus pentru ca ouale sa nu se lase.
Se toarna in tavi tapetate cu hartie de copt si se coc in cuptor la 170 grade , daca folositi tavi rotunde , aprox 45 minute, daca faceti foi aproximativ 25 minute. In functie de grosime.
Se lasa la racit si se umple cu doua feluri de crema:de vanilie si trufa
Cremele sunt in functie de cantitatea torturilor.
Eu am sa pun informativ reteta la cele doua creme.
Crema de vanilie
Intr-un bol se pune faina , ouale , esenta de vanilie si zaharul. Se adauga laptele treptat si se amesteca bine pana nu mai exista cocoloase.
Se pune totul pe foc si se fierbe la foc foarte incet pana cand se ingroasa . Se lasa la racit .
Crema de trufa .
Se bate frisca lichida dar nu pana devine teapana. Cand vedeti ca incepe sa se ingroase se adauga cacaoa si se continua sa se bata pana devine teapana.
Se taie blatul in trei pe orizontala .
Se insiropeaza fiecare blat cu un sirop facut din 50% apa si 50 % zahar . Adica daca faceti 100 de ml , 50 gr sa fie apa si 50 gr sa fie zahar. Se amesteca pana se dizolva zaharul.
Se pune primul blat , se pune crema de vanilie , apoi se pune al doilea blat peste care se pune crema de trufa , iar ultima data se pune al treilea blat.
Deasupra se pune un pic de crema de trufa si se orneaza cu aschiute de ciocolata apoi se pudreaza cu zahar.
Publicat de Sandy 7 comentarii
Etichete: cursuri