Glitter Text Generator sandytza: Tort cu crema tiramisu si blat pandispan

Faceți căutări pe acest blog

Tort cu crema tiramisu si blat pandispan





Tortul facut de ziua sotului meu caruia ii doresc la multi ani si multa sanatate si fericire.
Imi pare rau ca nu i-am facut niste poze mai clare dar cum l-am terminat seara , nu aveam lumina suficienta si am zis ca o sa ii fac a doua zi. Asa ca a doua zi am avut multe de facut si am uitat de poze. Asta e. Sper sa se vada cat de cat. Oricum la gust a fost delicios.

Ingrediente pentru blat
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri lapte

Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma cu sase linguri de zahar.

Galbenusurile se freaca cu restul de sase linguri de zahar apoi se adauga treptat laptele, praful de copt stins cu otet si faina si se amesteca bine.

Se adauga albusurile peste galbenusuri , se amesteca bine , dupa care se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 min aprox. Pana cand scobitoarea iese curata din el.

Crema

  • 7 oua
  • 500 gr mascarpone
  • 2 plicuri praf de frisca
  • 1 gelatina
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • cafea+lapte
  • 8 linguri zahar pudra

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma , apoi se adauga prafurile de frisca si se bate pana devine ca o frisca teapana.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea. Se adauga mascarpone si se amesteca pana devine o crema omogena. Se adauga esenta de vanilie.

Gelatine se pune intr-o cana cu un pic de apa rece. Se amesteca bine apoi se toarna peste ea un pic de apa fiarta. Se amesteca bine si se adauga peste galbenusuri.

Se amesteca galbenusurile cu albusurile.

Se prepara cafeaua si se amesteca cu lapte apoi se adauga esenta de rom.

Se taie blatul in trei pe orizontala si se aseaza pe rand, intr-o tava cu pereti desmontabili. Se insiropeaza cu cafeaua , iar peste primul rand de blat se toarna jumatate din crema de mascarpone. Se pune al doilea rand de blat , se toarna restul de crema peste care se pune ultimul rand de blat. Daca crema este prea moala se pune tortul un pic la frigider dupa fiecare rand de crema pusa.

Se pune tortul la frigider pana se prepara glazura de ciocolata.

  • 200 gr ciocolata
  • 120 gr unt
  • 4 linguri ulei
  • 100 ml frisca lichida

Se topesc toate ingredientele la foc mic sau in bain marie. Important e sa nu fiarba.

Se scoate tortul din frigider se pune pe un gratar suprapus pe o tava si se toarna ciocolata peste tort astfel incat sa acopere tot tortul.

Se orneaza cu royal icing sau glace ii mai zic eu , si trandafiri din pasta de lapte praf.

3 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Foarte frumos tortul ! Felicitari ! La multi ani sotului ;)

Anonim spunea...

La multi ani, cat mai fericiti si multa sanatate sotului,draga Alexandra !
Tortul e super si mai ales e delicios !

Miches Alexandra Sorina spunea...

Multumesc mult din suflet si pentru urare si pentru apreciere :)