Glitter Text Generator sandytza: Turron de praline cu ciocolata

Faceți căutări pe acest blog

Turron de praline cu ciocolata











Turronul este un dulce traditional in Spania, un dulce care se savureaza in general de sarbatori, de Paste si de Craciun.
Exista zeci de feluri de turroane: de ciocolata, de migdale , tip nuga cu alune, de galbenus de ou caramelizat , etc .
Cum se apropie Craciunul am facut un curs de decorare si preparare a turoanelor si marzipanelor , printre care unul dintre turoanele care mi-au atras atentia a fost cel de praline cu ciocolata si alune .
L-am preparat in casa si drept rezultat il aveti aici. Este drept ca este un dulce destul de scump, este o specialitate de cofetarii de lux, dar si gustul este pe asteptate.
Ingrediente (pentru 3 kg )
  • 1700 gr crema praline de migdale (este o crema fina tip nutella dar este de migdale. Puteti folosi nutella daca nu aveti praline)
  • 1300 gr ciocolata (eu am folosit de doua feluri:cu lapte si neagra)
  • 400 gr alune

Pentru fabricare avem nevoie de o cutie , de preferinta de lemn , pe care o tapetam cu hartie de copt. Mie cutia mi-a facut-o sotul dupa dimensiunile ce i le-am cerut ,astfel incat sa pot taia turronul de marimea unei tablete de ciocolata .

Din aceasta cantitate ies aproximativ 10-12 tablete groase de 1-1,5 cm .

Deci sa trecem la preparare:

Alunele se curata de coaja si se pun intr-o tava care se baga la cuptor la 150 grade timp de 8-10 minute sa se prajeasca un pic. Se scot si se lasa la racit.


Ciocolata se pune toata intr-un bol si se baga la microunde, pentru inceput 1 min, verificand din cand in cand ,iar daca nu s-a topit de tot se mai baga pana cand s-a topit 3/4 din ea .


Se scoate si se amesteca bine pana cand s-a topit in intregime.


Se pune crema praline (sau nutella depinde dupa caz) intr-un bol.

Se toarna ciocolata peste praline si se amesteca pana se omogenizeaza.

Se adauga alunele reci si se amesteca bine. Atentie aveti nevoie de un bol mare si de o lingura pe masura.

Se toarna toata compozitia in cutia de lemn tapetata cu hartie de copt si se lasa asa la temperatura camerei timp de 24 ore.

Dupa 24 de ore se poate scoate din cutie, se indeparteaza hartia si se poate taia in tablete , apoi in patratele pentru servit sau dupa preferinta fiecaruia.

Este un gen de ciocolata un pic mai moale decat cea obisnuita .Daca doriti sa fie mai tare , puneti mai multa ciocolata si mai putina crema praline, respectand cantitatea finala.

Se pastreaza la temperatura camerei , iar daca ati folosit un bol curat, lingura curata si ingrediente cumparate , adica ma refer ca crema praline nu ati facut-o in casa, se pastreaza perfect 6 luni , imbracat cu staniol.
Daca doriti sa faceti mai putina cantitate nu trebuie decat sa impartiti cantitatile in 2,5,10 ... dupa cum doriti.

1 comentarii:

Daniela Addario spunea...

O bomba de calorii, dar tot as servi cu placere o bucatica mica, mica...