Glitter Text Generator sandytza: Paine de casa

Faceți căutări pe acest blog

Paine de casa

Ingrediente
750 gr faina
500 ml apa
100 ml lapte
1 lingura miere
25 gr drojdie
2 lingurite sare
Intr-un vas se pune drojdie o lingura de faina mierea si un pic din laptele caldut. Se amesteca bine si se lasa 2-3 minute sa se umfle.








Intr-un castron se pune faina se face o gaura in mijloc si se toarna amestecul cu drojdia, sarea , apa si laptele ramas. Se framanta bine. Daca se lipeste se adauga faina daca e prea tare se adauga apa.








Se tapeteaza o tava cu hartie de bucatarie si se pune aluatul la dospit la loc ferit de curent. Cand a crescut bine bine (cam dupa 1:30-2 ore)se poate acoperi cu staniol ca sa nu se prajeasca prea tare .
Se baga la cuptorul preincalzit la 250 grade 35 minute apoi se scoate din tava si se mai lasa 10 min pe gratar la 200 grade. Atentie sa nu atingeti aluatul cand a dospit ca se lasa. Daca nu vreti sa patiti asta puteti pune aluatul la dospit intr-un castron aparte si cand a dospit il puneti in tava tapetata si il mai lasati 30 min sa mai creasca .
Multumesc Alinei pentru reteta .

2 comentarii:

costea spunea...

Draga Alexandra, ma bucur mult ca ti-a placut painea si ce-i drept, a iesit foarte frumoasa si bine bronzata. Sa va fie de bine.

Miches Alexandra Sorina spunea...

Alina de atunci am mai facut vreo 4 . Ne place foarte mult e foarte gustoasa.