Glitter Text Generator sandytza: Tort de Paste

Faceți căutări pe acest blog

Tort de Paste




Acest tort l-am facut la repezeala asa ca pentru blat am folosit blat cumparat .
Crema
1 unt
250 gr frisca lichida
4 linguri caramel lichid
100 gr zahar pudra

Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul pana cand se topeste tot zaharul. Frisca se bate spuma si se adauga treptat peste unt. Se amesteca cu o lingura usor sa nu se taie untul si se adauga treptat caramelul lichid.

Sirop
100 gr zahar
1 pahar apa
2 linguri lichior Malibu

Se topeste zaharul pe foc si se caramelizeaza. Se adauga apa si lichiorul si se lasa sa fiarba pana se topeste tot zaharul.

Daca folositi blat intreg , acesta se taie in trei pe orizontala. Al meu a fost gata taiat. Se pune prima foaie, se insiropeaza si se pune jumatate din crema preparata. Se pune a doua foaie , se insiropeaza si aceasta apoi se pune a doua parte de crema , se niveleaza bine si se pune a treia foaie si se insiropeaza.

Tortul l-am imbracat in bezea preparata din
5 albusuri ,
10 linguri de zahar
1 lingura suc de lamaie.
Se bat albusurile spuma impreuna cu sucul de lamaie, se adauga zaharul si se continua sa se bata deasupra unei cratite cu apa clocotita , adica pe abur , timp de cinci minute pana cand acesta se intareste si are un aspect lucios.
Se coloreaza dupa preferinta sau se poate lasa alb si se imbraca tortul.
Ornamentele din ciocolata sunt cumparate.
Florile sunt din royal icing.