Glitter Text Generator sandytza: Prajitura Sacher cu migdale

Faceți căutări pe acest blog

Prajitura Sacher cu migdale




Ingrediente

Blat Sacher
  • 150 gr unt
  • 200 ml zahar
  • 6 oua
  • 150 gr ciocolata
  • 120 gr faina
  • 60 gr amidon
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr migdale caramelizate

Crema

  • 300 gr frisca
  • 200 gr ciocolata neagra
  • esenta de migdale

Glazura

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 foaie de gelatina

Preparare

Blat

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma.


Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu zaharul.

Ciocolata impreuna cu untul se topesc pe foc.

Se toarna ciocolata peste galbenusruri si se amesteca bine.

Se pune spuma de albus peste albusurile amestecate cu ciocolata amestecand usor de jos in sus ca sa nu se lase albusurile.

Se adauga treptat faina , amidonul si praful de copt amestecand usor pana la omogeizare.


Se adauga migdalele si se toarna totul intr-o tava de 20/35 cm tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.


Crema

Frisca se bate dar nu pana s-a intarit de tot. Ciocolata se topeste , se lasa un pic sa se raceasca dar nu sa se intareasca apoi se toarna peste frisca . Se continua sa se bata frisca pana se intareste crema. Se adauga esenta de migdale dupa gust.
Se taie blatul in doua pe orizontala, se insiropeaza foarte putin cu un sirop de zahar ars si se umple cu crema iar deasupra se pune glazura.
Glazura se face astfel: se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se pun la foc incet amestecand continu.
Gelatina se hidrateaza(se lasa cateva minute in apa rece pana se inmoaie), iar cand ciocolata s-a topit se adauga gelatina scursa si se amesteca pana s-a dizolvat complet.
Dupa ce s-a nivelat bine glazura peste prajitura se pun migdale caramelizate pentru decor.


Se lasa cateva ore sa se inmoaie apoi se poate taia si servi.