Glitter Text Generator sandytza: Trandafiri rosii din pasta de lapte praf

Faceți căutări pe acest blog

Trandafiri rosii din pasta de lapte praf

Stiu ca am mai postat odata tehnica de modelare a trandafirilor insa aceea era cu altfel de reteta de pasta de lapte praf.
Reteta de pasta pentru acesti trandafiri o gasiti aici .
In primul rand se fac bulbii care sunt ca niste conuri. Pentru a avea acces mai usor la ei se baga o scobitoare in partea de jos si se impung intr-un burete tare sau celuloza.


Apoi se fac mai multe bilute . Primele patru se fac mai mici iar restul un pic mai mari. Numarul de bile difera in functie de cate petale vreti sa ii puneti la un trandafir.

Apoi se incepe cu bilutele mici si se punn intre doua pungi iar cu degetul de preseaza si se modeleaza pana devin niste cercuri subtiri.


Apoi se lipesc pe bulbul facut anterior.

Se lipesc primele doua petale, una pe o parte iar cealalta in partea opusa. Apoi urmatoarele doua petale se lipesc pe partile unde nu s-au lipit anterior.

Se continua cu petalele mari tot asa se lipeste o petala noua unde se unesc doua petale deja lipite. Daca doriti ca trandafirul sa fie mai deschis ,petalele se lipesc doar in partea de jos iar restul petalei ca sa nu cada se sprijina pe o scobitoare impunsa in celuloza asa cum am facut eu.Puteti modela un pic marginile petalelor cu degetele daca doriti sa fie mai crete.


Aici pun tortul in care am folosit trandafirii modelati mai sus.

5 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Foarte frumosi trandafirasii ! Nu stiu cand a o sa ma incumet si eu la modelat ... :) Nu sunt prea talentata la chestii de astea ... artistice :)

Sandy spunea...

Ala mai greu e pana incepi :) apoi iti doresti sa iasa din ce in ce mai frumosi si uite asa talentul vine:)

Anonim spunea...

super trandafiri!!dar cu ce faci nervurile pe frunze?superbe toate retetele tale!!FELICITARI!

Sandy spunea...

Multumesc mult de tot. Nervurile le fac cu o rotita de plastic de la jocurile de plastelina pentru copii , dar inainte le faceam cu o scobitoare umeda. Nu trebuie decat sa apesi si ramane dunga. Aici ai mai multe detalii http://al3xandra-miches.blogspot.com/2009/05/trandafiri-din-pasta-de-lapte-praf.html

Anonim spunea...

eu tot nu am inteles retea si vreau sa te intreb ,cu ce ai colorat pasta de lapte praf?astept raspunsul tau ca vreau sa fac maine trandafiri .