Glitter Text Generator sandytza: Lasagna cu bechamel

Faceți căutări pe acest blog

Lasagna cu bechamel

Ingrediente-pentru 2 persoane
pentru foile de lasagna
2 oua
200 gr faina (aprox)
sare
Pentru umplutura
500 gr carne tocata
1 ceapa
2 catei usturoi
1 frunza de dafin
1/2 pahar vin
sare,piper
3 linguri ulei
100 gr cascaval felii
50 gr cascaval razalit
1 ou
2 linguri smantana
Pentru bechamel
2 linguri faina
2 linguri ulei
250 ml lapte (aprox)
sare
Preparare
Se prepara foile de lasagna. Intr-un bol mic se pun ouale, 150 gr faina si un pic de sare. Se amesteca bine pana devine ca un aluat dar mai moale ca daca iese prea tare nu se poate intinde. Daca e prea tare adaugati un pic de lapte , daca e prea moale adaugati faina. Se presara masa de lucru cu faina si se rastoarna aluatul pe masa. Se framanta bine, iar cand nu se mai lipeste se intinde o foaie cu sucitorul, adaugand mereu faina sa nu se lipeasca. Cine nu a mai facut , poate imparti aluatul in patru parti si sa intinda foile separat. Cand s-a intins foaia , sunt doua obtiuni: se pot taia fasii lungi cat tava si inguste cam de 10 cm facandu-le model incretit pe margine, asta daca aveti intrumentul special, daca nu drepte , sau puteti face ca si mine , patru foi de dimensiunile tavii.Selasa la uscat pe un prosop pana se prepara umplutura.

Intr-o tigaie se prajeste in ulei ceapa si usturoiul taiate marunt.Se adauga carnea tocata , se amesteca bine si se se adauga vinul, sarea su foaia de davin. Se lasa sa fiarba 2-3 minute.
Se prepara bechamelul.
Intr-o tigaie se pune uleiul si faina la prajit. Se amesteca continu pana faina incepe sa-si schimbe culoarea din alb in gri. Sa nu se faca maronie. Se adauga laptele treptat si sarea, amestecand continu. La un momentdat va deveni ca si o pasta mai groasa.
Mai adaugati atunci un pic de lapte cat sa se faca un pic mai lichida , ii mai dati un clocot si este gata.

Montare
Intr-o tava tapetata cu ulei si faina se pune o foaie de lasagna peste care se adauga 1/3 din compozitia de carne. Se pun feliile de cascaval, peste care se pune un pic de bechamel.

Se repeta aceasta operatie inca de doua ori si terminam cu o foaie de lasagna peste care punem cascavalul razalit, un pic de bechamel si oul batut cu smantana. Se baga la cuptor 180 grade timp de 30 minute.

1 comentarii:

Lacrima spunea...

m-ai dat gata cu lasagna! atat de bine arata ca mi-e foame! multumesc si felicitari