Glitter Text Generator sandytza: Tort Mickey Mouse

Faceți căutări pe acest blog

Tort Mickey Mouse



Tort disney facut pentru baiatul meu Ruben la implinirea unui anisor .
Blat pandispan
10 oua
10 linguri de zahar
7 linguri de faina
5 linguri cacao 1 praf de copt
5 linguri ulei
Preparare
Se separa ouale , albusurile se bat spuma cu zaharul . galbenusurile se freaca cu uleiul, cacaoa si praful de copt stins cu otet sau lamaie, apoi se adauga spuma de albus ,se amesteca si se adauga faina treptat amestecand de jos in sus. se coace la 180 grade ,40 min sau pana la proba scobitorii.
Crema ganache
300 gr ciocolata
300 ml frisca lichida
Se topeste ciocolata cu frisca lichida in cuptorul cu microunde , apoi se lasa la racit. dupa ce s-a racit se bate pana se intareste si isi schimba putin culoarea.
Montare
Se taie blatul pe orizontala in trei parti egale apoi se umple cu crema ganache. Deasupra se imbraca in frisca colorata peste care se pune placa cu desen. Placa cu desen se face din 1 albus de ou batut spuma cu 200 gr zahar pudra. Pe o hartie de bucatarie se deseneaza mickey apoi se face conturul cu ciocolata. Dupa ce s-a intarit se umple desenul cu albusul de ou preparat si colorat, . Se lasa sa se intareasca apoi se toarna restul albusului peste desen formandu-se un rotund de dimensiunea tortului. Se lasa pana a doua zi apoi se intoarce si se pune pe tort si se ia hartia de bucatarie . Nu luati hartia inainte ,ca riscati sa se rupa placa. Se pune pe tort cu cateva ore inainte pentru a avea timp sa se inmoaie. Figurile de pe lateralele tortului sunt facute la fel.
Tehnica realizarii in imagini aici .

3 comentarii:

Dei spunea...

Cum ai realizat conturul? Cum ai procedat cu ciocolata sa iasa asa subtire?

Sandy spunea...

ciocolata se poat pune intr-un con de hartie taiat foarte subtire la varf sau cu o scobitoare o inmoi mereu in ciocolata si scrii cu ea.

geanina spunea...

buna

Sunt impresionata de ceea ce vad pe blogul tau. Ieri am incercat sa fac si eu o placa pt un tort rotund cu POOH si mi-a iesit excelent!
Multumesc de idee.
O seara frumoasa!