Glitter Text Generator sandytza: Tarta cu mere

Faceți căutări pe acest blog

Tarta cu mere








Ingrediente
1 kg mere
3 linguri faina
1 iaurt de lamaie
lamaie razalita
1 lingura praf de copt
2 linguri zahar
3 oua
2-3 linguri dulceata


Preparare
Se curata merele inafara de unul care se foloseste la ornat si se zdrobesc cu blenderul pana se fac lichid.

Se amesteca cu faina, praful de copt stins cu lamaie, zaharul, lamaia razalita si galbenusurile. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestecul facut anterior.


Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Marul pastrat se curata si acesta si se scoate partea din mijloc cu samburii . Se taie felii in patru pe verticala apoi se taie felii subtiri ca pentru chipsuri care se aseaza peste blatul din tava una langa alta in forma circulara .

Se baga la cuptorul incalzit la 180 grade ,timp de 1 ora. Cand se scoate se unge partea de sus a prajiturii cu dulceata. Eu in cea galbena am folosit dulceata de piersici iar in cealalta , de capsuni.
Se poate orna cu frisca dupa preferinta.