Glitter Text Generator sandytza: Savarine lebede

Faceți căutări pe acest blog

Savarine lebede




Ingrediente pentru magdalene
125 ml ulei
225 gr zahar
275 gr faina
2 oua
1 iaurt natural
5 linguri lapte
1 praf de copt
coaja razalita de la o lamaie

Preparare
Se pune intr-un bol uleiul ,zaharul ,iaurtul,laptele,ouale, praful de copt si coaja de lamaie razalita si se amesteca bine. Se adauga faina si se amesteca pana devine o pasta omogena un pic grosuta.


Se aseaza hartiute pentru magdalene in formele de silicon sau in tava de muffins . Cu hartiute evitati sa se lipeasca si se scot mult mai usor. Se toarna aluatul in fiecare forma astfel incat sa umple 3/4 din inaltimea formelor.


Se presara zahar deasupra si se baga la cuptor 180 grade timp de 15 minute. Pana prind un pic de culoare deasupra.



Pentru gaturile lebedelor avem nevoie de:
  • 100 gr faina
  • 1/2 ou
  • 1 lingura rasa de unt
  • 4 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura lapte

Intr-un bol se bate oul iar jumatate din el se arunca sau se foloseste la altceva . Peste jumatate de ou ramas se pun restul ingredientelor si se amesteca bine. Cand incepe sa se lege , se framanta cu mana pana ce aluatul nu se mai lipeste.



Se fac forme de S cu mana si e pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptor la 180 grade pana se rumenesc un pic.


Cand magdalene s-au racit se taie pe orizontala un pic mai jus de jumatatea magdalenei. Capacul taiat se taie si acesta in doua pentru a forma aripile.

Se face un sirop din 100 gr zahar care se caramelizeaza peste care se adauga o cana si jumatate de apa . Se lasa sa fiarba pana se topeste tot zaharul si se pune esenta dupa gust , vanilie/rom .
Se insiropeaza magdalene cu mult sirop si se lasa la racit.
Mai e nevoie de 500 ml frisca lichida care trebuie batuta bine pana devine teapana.
Se umple magdalene deja siropate si racite ,cu frisca , iar capacul deja taiat in doua se pune in forma de V pentru a forma aripile. S-urile facute anterior se pun pentru a forma gatul.