Glitter Text Generator sandytza: Tort de Craciun

Faceți căutări pe acest blog

Tort de Craciun

Ingrediente
Blat
10 oua,
10 linguri faina,
10 linguri zahar ,
5 linguri ulei
1 plic praf de copt

Crema ganache
300ml frisca lichida ,
300 gr ciocolata.

Preparare

Blat
Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma cu zaharul iar galbenusurile se freaca cu uleiul si praful de copt stins cu otet.
Se adauga albusurile batute spuma peste galbenusuri, se amesteca bine si se adauga treptat faina amestecand continu. Se coace in cuptor la 180 grade ,50 minute

Crema
Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-un bol impreuna cu 1/2 din frisca lichida. Se pune pe bain marie sau in microunde pana se topeste ciocolata dar atentie sa nu fiarba.
Se amesteca bine si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit bine se bate spuma si se amesteca cu restul; de frisca batuta spuma.

Se taie tortul in trei pe orizontala si se umple cu crema . Daca doriti se poate insiropa cu un sirop dupa preferinta.
Se imbraca in frisca , aproximativ 300 ml frisca batuta spuma.
Se orneaza cu figurine din pasta de lapte praf.

0 comentarii: