Glitter Text Generator sandytza: Prajitura Kinder Pingui

Faceți căutări pe acest blog

Prajitura Kinder Pingui



Am refacut aceasta prajitura pentru a nu stiu cata oara dar niciodata nu am facut poze pas cu pas. Asa ca acum revin cu pozele si reteta asa cum am facut-o eu.

Ingrediente pentru blat

  • 10 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri cacao
  • 5 linguri gris
  • 5 linguri miere
  • un pic de sare
  • 2 plicuri sahar vanilat
  • 200 gr  zahar
  • 50 ml lapte
  • 250 ml ulei

Glazura I

  • 120 gr ciocolata
  • 70 gr unt
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri ulei

Glazura II

  • 250 ciocolata
  • 3 linguri ulei
  • 80 ml  frisca lichida
  • 120 gr unt

Crema

  • 700 ml frisca lichida
  • 1 pachet de gelatina
  • 3 linguri lapte condensat
  • 2 linguri miere
  • 1 fiola esentade vanilie

Preparare

Se prepara blaturile impreuna. Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu 100 gr zahar. Galbenusurile se bat spuma cu cealalta 100 de gr de zahar. Cand galbenusurile si-au dublat volumul , adaugam treptat celelalte ingrediente continuand sa batem cu mixerul. La final adaugam treptat albusurile batute spuma. 

Se imparte coca in doua parti si se coc in tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul preincalzit la 180 grade 20 minute . Nu va speriati daca in momentul cand o scoateti se lasa un pic.

Se prepara crema

Se bat 650 ml frisca pana devine teapana. Restul de 50 ml se baga la microunde si se lasa sa fiarba , dupa care se scoate si se adauga gelatina. Se amesteca bine pana se dizolva si se lasa sa se racoreasca . Daca folositi gelatina in foi nu uitati sa le lasati 5 minute in apa rece inainte , pentru a se hidrata. 

Peste frisca batuta bine se adauga treptat mierea, laptele condensat, vanilia si in final gelatina dizolvata.

Se imparte in doua , iar prima parte se pune peste unul din blaturile coapte anterior si se baga cinci minute la rece.

Intre timp se prepara glazura I. 

Se pun toate ingredinetele intr-o craticioara la foc incet. Untul si ciocolata e bine sa le puneti bucatele. Se amesteca pana se topesc toate fara a lasa sa fiarba.

Se scoate prajitura de la rece si se adauga glazura de ciocolata peste crema si se intinde uniform dupa care se mai baga cinci minute la rece .

Intre timp se prepara glazura II la fel ca prima. Se pun toate ingredientele la foc si se lasa sa se topeasca fara a fierbe.

 

Se scoate prajitura de la rece iar peste glazura intarita se pune a doua jumatate de crema. 

Peste crema nivelata bine se pune celalalt blat , iar peste acesta se toarna glazura II incet sa nu curga . Daca e nevoie , turnati jumatate, lasati sa se intareasca , apoi turnati cealalta jumatate de glazura. 

Reteta Laurei Laurentiu

2 comentarii:

Cami -Camila-Witt.... spunea...

Harnicuta, harnicuta, tre`sa fie un deliciu daca o faci asa des...Ei mi-s puturosa o cumpar de gata O zi buna! Salutari din Hamburg Cami

langmina spunea...

Foarte bine arata!E prajitura mea preferata!