Glitter Text Generator sandytza: Budinca de cartofi cu carne

Faceți căutări pe acest blog

Budinca de cartofi cu carne



Ingrediente
1 lingura unt
1 ceapa
1/2 ardei
1 rosie
300 gr carne tocata de curcan
500 gr cartofi curatati
1 lingura smantana
3 oua
sare, piper, oregano
cascaval

Preparare
Se taie cartofii deja curatati ,bucatele, si se pun la fiert cu un pic de sare.
Separat intr-o igaie se pune o lingura de unt , cand s-a topit se adauga ceapa taiata bucatele si ardeiul la fel ,taiat bucatele.
Cand ceapa si ardeiul s-au calit , se adauga carnea tocata si rosia curatata de pielita si taiata bucatele.
Se amesteca bine pana cand carnea incepe sa isi schimbe culoarea iar rosiie abia se mai vad. Se adauga sare,piper si oregano si se pune deoparte pana se prepara cartofii.
Cartofii cand s-au fiert , se iau de pe foc si se arunca apa de pe ei. Se freaca bine pana nu raman bucati de cartofi si se adauga doua oua , amestecand continu.
Asamblarea
Intr-o tava se pune un pic de ulei (eu nu am pus pentru ca am pus o folie de teflon ) si se pune jumatate din compozitia de cartofi . Se intind bine uniform ,peste care se pune jumatate din compozitia de carne. Peste carne se pune iar cartofii ramasi si se termina cu ultimulstrat de carne .
Intr-un pahar se amesteca bine o lingura de smantana cu un ou si se toarna uniform in tava peste ultimul strat de carne.
Se pune un ultim strat de cascaval razalit si se baga la cuptor 200 grade 30 minute.