Glitter Text Generator sandytza: Trunchi de copac

Faceți căutări pe acest blog

Trunchi de copac


Ingrediente
Blat
3 oua
80 gr zahar
1 plic praf de copt
120 gr faina
3 linguri cacao


Crema
300 ml lapte
3 galbenusuri de oua
100 gr zahar
60 gr faina
2 linguri cacao
esenta de rom

Sirop (se fierbe un pic pana se topeste zaharul)
50 gr zahar
3 linguri apa
esenta de rom

In poze se vad cantitati mai mari pentru ca am facut cantitate dubla.

Preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri.


Albusurile se bat spuma cu zaharul iar galbenusurile se freaca cu praful de copt stins cu lamaie. (al meu, nu este stins pentru ca este special si nu trebuie stins)

Se toarna albusul batut ,peste galbenusuri


Se amesteca bine, si se adauga faina si cacao, amestecand continu de jos in sus.


Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de bucatarie, si se niveleaza uniform.


Se coace la 180 grade 15 minute.

Cand se scoate se pune intr-un prosop umed se acopera se lasa 2-3 minute apoi se ruleaza si se lasa asa pana se prepara crema.


Crema:

Se separa galbenusurile de albusuri


Se amesteca galbenusurile cu zaharul si jumatate din lapte si se pune pe foc. Atentie sa nu fiarba.



Intr-un bol se pune faina si cacaoa, se adauga cealalta jumatate de lapte si se amesteca bine .



Se toarna totul peste galbenusurile de pe foc ,se lasa sa fiarba amestecand continu apoi se lasa la racit

.

Dupa ce s-a racit se scoate fosia din prosop se taie un capat care se foloseste pentru buticeii mici si restul se intande cu grija se insiropeaza si se umple cu crema.

e

Se ruleaza foaia si se lasa deoparte pana se face crema ganache.



Crema ganache

150 gr ciocolata

250 gr frisca lichida

Se pune ciocolata bucati intr-un castron cu frisca lichida si se pune in cuptorul cu microunde 750w 2 minute






Se lasa la racit apoi se bate cu bixerul pana se ingroasa si se imbraca prajitura apoi se fac dungi ca si cum ar fi un copac si se orneaza dupa placerea fiecaruia.



0 comentarii: