Glitter Text Generator sandytza: Tort de morcovi

Faceți căutări pe acest blog

Tort de morcovi


Ingrediente

  • 250 ml ulei
  • 250 zahar brun
  • 3 oua
  • 1 cana rasa de morcov razalit si scurs
  • 120 gr nuci taiate marunt
  • 375 gr faina
  • 1 plic praf de copt

Glazura

  • 30 gr unt
  • 80 gr crema de branza
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingurita coaja razalita de lamaie

Se incalzeste cuptorul la 175 grade celsius.

Morcovii se razalesc si se scurg bine de suc.

Intr-un bol se pune uleiul, zaharul brun si ouale si se bat bine cu mixerul pana devine o crema omogena un pic mai moale.

Se adauga morcovul stors si nucile taiate marunt. Se amesteca usor pana se omogenizeaza apoi se adauga faina si praful de copt .

Dupa ce s-a omogenizat se toarna totul intr-o tava rotunda cu diamentrul de 22 cm tapetata cu ulei si faina si se baga la cuptor la 175 grade timp de 1 ora si 15 minute. Daca se prea rumeneste e bine se astupati tava cu folie de aluminiu. Asta depinde de cuptor.

Glazura

Se pun intr-un bol toate ingrediente si se freaca bine pana devine ca o crema iar zaharul nu se mai simte. In reteta originala erau 240 gr zahar dar mi s-a parut un pic cam dulce si m-am gandit ca cu 200 gr e suficient.



Si aici o poza cu reteta originala.

2 comentarii:

Craita spunea...

arata foarte bine

Miches Alexandra Sorina spunea...

Si e si foarte bun.