Glitter Text Generator sandytza: Tort de botez

Faceți căutări pe acest blog

Tort de botez






Ingrediente

Blat
  • 150 gr unt
  • ¾ cana zahar
  • 6 oua
  • 150 gr ciocolata + 2 linguri lapte
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 120 gr faina
  • 60 gr amidon
  • 1 lingurita praf de copt


Ciocolata impreuna cu laptele se pun intr-un bol si se baga in cuptorul cu microunde timp de un minut la putere maxima . Se scoate , se amesteca, iar daca ciocolata nu s-a topit se mai baga cateva secunde pana cand ciocolata s-a topit de tot. Atentie sa nu fiarba.

Albusurile se separa de galbenusuri se bat bat spuma impreuna cu zaharul.
Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu untul, extractul de vanilie si praful de copt.
Cand ciocolata s-a topit se toarna peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga faina si amidonul iar in final se adauga albusurile batute spuma.Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptor la 180 grade timp de 45 minute. Probati cu un betisor sau cu scobitoarea iar daca aceasta iese curata blatul e copt. Timpul de coacere difera in functie de marimea tavii.
Crema ganache
300 gr ciocolata
300 ml frisca lichida

Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un bol impreuna cu frisca. Se topeste pe bain marie sau in microunde . Daca o topiti in microunde incepeti cu un minut , o scoateti , amestecati si apoi o mai puneti cateva secunde daca e nevoie. Nu are voie sa fiarba.
Cand ciocolata s-a topit de tot, se lasa sa se raceasca apoi se bate cu mixerul pana se intareste si isi schimba culoarea.


Sirop

  • o cana zahar
  • 300 ml apa
  • 50 ml lichior Malibu

Se topeste zaharul pe foc pana se face lichid. Se adauga apa si lichiorul si se lasa sa fiarba pana cand se topeste iar zaharul. In tot acest timp de fierbere tot alcoolul se va evapora si va ramane doar gustul de lichior.

Cand tortul s-a racit se taie in trei pe orizontala , se pune prima foaie , se insiropeaza cu 1/3 din siropul preparat dupa care se pune jumatate din crema si se niveleaza bine.

Se aseaza peste crema a doua foaie se insiropeaza la fel ca si prima , se pune restul de crema pestecare se pune a treia foaie insiropata la fel ca si prima.

Se taie foarte fin pe margine sa se niveleze tortul , se unge in intregime cu unt la temperatura camerei dupa care se imbraca in pasta de zahar .

4 comentarii:

ionelush spunea...

buna,de unde se pot cumpara colorantii?va rog frumos...:))

Miches Alexandra Sorina spunea...

buna. eu colorantii gel ii cumpar de pe net. In Spania ii cumpar de pe www.clubcocina.es iar in Ro gasesti pe www.lumeabasmelor.ro . S-ar putea sa gasesti si in magazine dar lichide numai. Trebuie sa intrebi.

Anonim spunea...

Buna seara, as dori sa stiu cum a fost facut cosuletul(cu copilul) si dulapiorul. nu am idee. :) Nu sunt cumparate,nu?
Iar fundita de jos din ce e? Material? La fel si marginile tortului?
Tortul arata foarte bine si as vrea sa incerc sa-l fac.
Multumesc tare mult!

Miches Alexandra Sorina spunea...

Buna. Ornamentele tortului sunt din pasta de zahar . Prima data faci o forma ca si o vanita din pasta apoi o decorezi pe laterale.Faci bebelusul tot dipasta apoi il acoperi cu o paturica tot din pasta.Modelul de pe paturica este facut cu un sucitor cumodel. Perdeluta este din folie de plastic. Dulapiorul este un cub din pasta de zahar la care i-am lipit sertarele. Funditele sunt din panglica.