Glitter Text Generator sandytza: Salam de biscuiti

Faceți căutări pe acest blog

Salam de biscuiti





Cred ca toata lumea cunoaste salamul de biscuiti. Diferenta e ca sunt o multime de retete care mai de care mai sofisticate . Dar la urma urmei nu schimba mult gustul. Eu va pun aici reteta mea ce o fac de ani de zile . Simpla si delicioasa.
Ingrediente
  • 1 kg de biscuiti tari (Maria, Petit Bure..)
  • 1/2 cana apa
  • 1/2 cana zahar
  • 1 pachet unt
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao


Se zdrobesc biscuiti nu foarte marunt si se pun intr-un bol. Eu ii pun intr-o punga apoi intr-un prosop de bucatarie si ii zdrobesc cu ciocanul.
Apa se pune pe foc impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit se adauga untul . Cand si acesta s-a topit se adauga cacaoa si esenta de rom. Se amesteca bine apoi se toarna treptat peste biscuiti si se amesteca cu mana. Se adauga sirop pana cand se leaga toti biscuitii si se aduna ca un aluat lipicios.
Cantitatile de sirop difera in functie de tipul de biscuiti folositi. De aceea nu se pot pune cantitatiile exacte. Se poate sa mai aveti nevoie de sirop pe langa ceea ce ati facut deja sau se poate sa va ramana din ceea ce ati facut.
Se aseaza aluatul pe o folie transparenta sau o punga si se ruleaza dandu-i forma unui salam.
Se lasa la rece cateva ore inainte de a se servi.