Glitter Text Generator sandytza: Caneloni cu pui si spanac

Faceți căutări pe acest blog

Caneloni cu pui si spanac




Ingrediente- pentru 3 persoane

Pentru clatite

  • 150 gr faina
  • 200 gr lapte
  • 2 linguri ulei
  • sare

Se amesteca toate ingredientele si se prajesc in tigaie ca si clatitele normale.Vezi tehnica aici.

Ingredinete pentru umplutura

  • Carnea de la un pui inafara de piept (am am pus numai pieptul dar a iesit un pic sec)
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardel
  • 3 catei usturoi
  • ulei pentru prajit
  • sare, piper, oregano, cimbru
  • 100 gr spanac 
  • 1 ou

Se taie ceapa  si se pune la prajit impreuna cu usturoiul si ardeul. Nu e nevoie sa le taiati foarte marunt ca dupa aceea trebuie tocate oricum. In cazul in care folositi tocatura si nu o sa o tocati dupa aceea , atunci taiati legumele cat mai marunt. Peste legumele calite se adauga sarea, piperul, oregano si cimbru iar  apoi carnea de pui si se prajeste un pic pana incepe sa se rumeneasca.

Intre timp se pune spanacul la fiert cu un pic de sare.

Cand carnea de pui s-a rumenit se pune intr-un bol si se toaca cu blenderul pana se face ca o pasta.

Se adauga peste carne , un ou si spanacul fiert si se amesteca bine.

Se umple clatitele cu compozitia preparata si se ruleaza astfel incat marginile sa fie si ele bagate inauntru.

Mai avem nevoie de 100 gr sos de rosii si 75 gr cascaval razalit amestecat cu 25 gr parmegiano.

Intr-o tava se pune un pic de sos de rosii pe fundul ei ca sa nu se lipeasca canelonii. Peste sos se aseaza canelonii unul langa celalalt , iar peste acestia se toarna restul de sos de rosii astfel incat sa  acopere bine toata suprafata.

In final se adauga peste sosul de rosii cascavalul razalit amestecat cu parmegiano.


Se baga la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 30 minute sau pana se rumeneste cascavalul de deasupra.

Clatitele se pot inlocui cu paste ca de fapt caneloni se fac cu paste mai mult ,dar eu prima data cand am mancat caneloni au fost de clatite si tare mi-au placut asa ca am ales reteta cu clatite.

2 comentarii:

Ruxi spunea...

Arata ft apetisant si cerd ca e o mancare de efect.Se poate servi cand ai invitati ;)thanks

Ala Oancea spunea...

Yammy ! Foarte bun !