Glitter Text Generator sandytza: Sos bearnes / Salsa bearnesa

Faceți căutări pe acest blog

Sos bearnes / Salsa bearnesa



Am facut acest sos ca de mult vroiam sa il probez. Toata lumea il lauda zice ca este un sos de lux asa ca am zis sa ma lamuresc singura daca intradevar are un gust special. Si asa este . Are un gust fin si da un gust special pestelui. Se poate folosi cu orice fel de peste. Eu am ales merluciu.

Ingrediente
  • 1 ceapa mica alungita rosie (chalota) . Daca nu aveti puneti o ceapa normala.
  • 1 lingura ulei
  • tarhon
  • chervil (arata ca patrunjelul doar ca are frunzele mult mai mici si gustul e total diferit). In caz ca nu aveti , inlocuiti cu patrunjel .
  • 6 linguri otet (in caz ca folositi otet romanesc puneti doar 4 linguri ca e mai tare decat cel spaniol)
  • 6 linguri vin alb
  • sare
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 gr unt

Se prajeste ceapa taiata marunt. Se adauga tarhonul si chervilul taiate marunt .Se amesteca bine si se adauga vinul , otetul si sarea. Se lasa sa fiarba pana scade jumatate. Se strecoara si se lasa la racit.

Galbenusurile se bat spuma pe bain marie. Se adauga treptat esenta rezultata anterior amestecand continu.

Untul se topeste si se adauga si acesta trepat peste galbenusuri in timp ce continuam sa batem cu mixerul .

Din aceste cantitati iese o portie mica pentru doua persoane. Daca doriti o portie mai mare dublati cantitatile.