Glitter Text Generator sandytza: Merluciu file cu sos bearnes

Faceți căutări pe acest blog

Merluciu file cu sos bearnes








Ingrediente
  • file de merluciu pentru 2 persoane
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • ulei pentru prajit
  • faina
Pentru sosul bearnes
  • 1 ceapa mica alungita rosie (chalota) . Daca nu aveti puneti o ceapa normala.
  • 1 lingura ulei
  • tarhon
  • chervil (arata ca patrunjelul doar ca are frunzele mult mai mici si gustul e total diferit). In

caz ca nu aveti , inlocuiti cu patrunjel .

  • 6 linguri otet (in caz ca folositi otet romanesc puneti doar 4 linguri ca e mai tare decat cel

spaniol)

  • 6 linguri vin alb
  • sare
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 gr unt
Se condimenteaza merluciu pe ambele parti cu sare piper si praf de usturoi si se lasa asa 10-15 min sa intre condimentele in peste.


Apoi se dau prin faina si se pun la prajit in ulei pana se rumenesc pe o parte si pe cealalta.
Sosul bearnes
Se prajeste ceapa taiata marunt. Se adauga tarhonul si chervilul taiate marunt .Se amesteca bine si se adauga vinul , otetul si sarea. Se lasa sa fiarba pana scade jumatate. Se strecoara si se lasa la racit.

Galbenusurile se bat spuma pe bain marie. Se adauga treptat esenta rezultata anterior amestecand continu.

Untul se topeste si se adauga si acesta trepat peste galbenusuri in timp ce continuam sa batem cu mixerul .
Mai multe detalii despre sosul bearnes aici.
Se serveste merluciu si deasupra se pune sosul bearnez. Se poate servi cu salata sau orice alta garnitura.

1 comentarii:

anca spunea...

Mersi mult Sandy si pentru retata asta. Si eu am zis ca o incerc. Acum ca am vazut-o la tine am mai mult chef sa vad si eu cume e sosul.Te pup