Glitter Text Generator sandytza: Tort Padurea neagra

Faceți căutări pe acest blog

Tort Padurea neagra




Ingrediente
  • 6 oua
  • 200 gr faina
  • 80 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un pic de sare
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 20 ml visinata

Umplutura

  • 50 ml visinata+ 50 ml apa + 100 gr zahar
  • aproximativ 35-40 visine
  • 1l frisca lichida (daca nu este indulcita calculati ca aveti nevoie si de zahar)
  • 30 gr cacao

Pentru decorare , aschiute de ciocolata .

Preparare

Se pun ouale cu zaharul in robot si se bat bine cu fluturasul la o temperatura de 37 grade, timp de 5 minute, viteza 3 1/2 .


In cazul in care nu aveti un astfel de robot , bateti bine ouale cu mixerul apoi adaugati untul topit si visinata.

In cazul in care ati batut ouale cu robotul la 37 grade, puneti untul la temperatura camerei si programati 4 minute , viteza 3 timp in care adaugati si visinata.

Intr-un bol se cerne faina, cacaoa si praful de copt si se amesteca bine cu zaharul vanilat.


Se adauga peste oua si se amesteca bine .

Daca folositi thermomix programati 10 secunde , viteza 1 ,timp in care adaugati faina si restul ingredientelor .

Turnati totul intr-o tava rotunda de 24 cm diametru, tapetata cu hartie de copt si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25-30 min aprox. Probati cu scobitoarea daca este copt.

Se scoate blatul si se lasa la racit pe un gratar.
Se prepara cremele.
850 gr frisca se bate bine pana devine teapana.

150 gr frisca se bate impreuna cu cacaoa pana devine o crema de ciocolata. In thermomix puteti programa 30 secunde , viteza 5 cu fluturasul.
Se pune crema de cacao intr-un bol si se amesteca cu inca 150 gr frisca batuta .

Se taie blatul in in trei pe orizontala .
Se face un sirop din zahar, apa si visinata si se insiropeaza fiecare foaie de blat.
Se pune peste prima foaie de blat un strat de frisca . Se aseaza visinele , pastrand 12 din ele pentru decorat , peste care se pune un strat de crema de ciocolata.


Se pune al doilea blat insiropat peste care se pune un strat de frisca apoi unul de ciocolata si in sfarsit ultimul blat.

Se imbraca tot tortul in frisca ,pastrand un pic pentru decorat.

Se decoreaza cu frisca si visinele pastrate, apoi in centru se pun aschiutele de ciocolata . Pe margini puteti sufla un pic de cacao sau puteti pune ciocolata ca si deasupra.
Eu nu am avut visine si am folosit cirese in krisk .



2 comentarii:

Luminița spunea...

Arata foarte bine! Si cred ca e delicios! Imi salvez si eu reteta. :-)
Te pup, numai bine.

Sandy spunea...

chiar este foarte bun. iar daca sta o zi la rece e si mai bun. te salut