Glitter Text Generator sandytza: Tort de capsuni

Faceți căutări pe acest blog

Tort de capsuni



Ingrediente

Pentru blat

  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 6 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie razalita

Pentru crema

  • 500 gr capsuni
  • 70 gr zahar
  • 2 plicuri gelatina 
  • 300 ml frisca lichida (sau 2 plicuri praf de frisca + 300 ml lapte)
  • 1 iaurt natural

Preparare

Se prepara blatul.

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga faina,laptele si praful de copt iar apoi coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Albusurile se bat spuma cu restul de zahar si se adauga peste galbenusuri.Se amesteca pana devine o coca omogena.

Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade 35 minute . Se probeaza cu un betisor si se lasa la racit.

Intre timp se prepara crema.

Gelatina se pune la hidratat in apa sau frisca lichida .

Capsunii se zdrobesc cu blederul, se adauga iaurtul si zaharul si se pun la fiert timp de 5 minute.

Cand au trecut cele cinci minute de fierbere, se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata dupa care se lasa la racit. 

Frisca se bate spuma (daca se utilizeaza  praf de frisca se urmeaza instructiunile de pe plic).

Cand capsunii s-au racit se adauga treptat peste frisca batuta.

Montare

Se taie blatul in trei parti pe orizontala. Se pune partea de sus cu capul in jos intr-o tava tapetata cu folie . Se pune 1/4 din crema preparata si se lasa la rece timp de cinci minute.

Se scoate de la rece si se pune partea din mijloc al blatului peste crema intarita . Se adauga iar 1/4 din crema si se baga iar la rece. 

Cand se scoate se pune blatul ramas tot cu capul in jos si se mai baga cinci minute la rece.

Se scoate tortul de la rece si se intoarce pe un platou. Se indeparteaza folia si se orneaza dupa preferinta cu crema ramasa .

1 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Foarte frumos tortuletul ! Treci pe la mine dupa un premiu dulce :)