Glitter Text Generator sandytza: Tort de ciocolata cu trandafiri

Faceți căutări pe acest blog

Tort de ciocolata cu trandafiri


Tort facut mamei mele de ziua ei
Tort ciocolata trandafiri
Blat
10 oua
200 grame zahar
2 pachetele de zahar vanilat
5 linguri pline cu gris pentru bebe
5 linguri pline de faina
5 linguri pline de cacao amara
5 linguri de miere
1,5 pac. de praf de copt
1 praf de sare
50 ml lapte
270 ml ulei

MOUSSE DE CARAMEL
4 galbenusuri,
100g zahar pudra,
200g zahar tos,
30 ml apa,
200ml frisca lichida
-unt cat o nuca,
un plic de gelatina(10gr)
Gelatina se pune la hidratat . Galbenusurile cu zaharul pudra se pun la bain marie si se mixeaza pana ce se ingroasa . Eu le pun direct pe foc, cu flacara foarte mica intr-o craticioara cu fundul mai gros , pentru a fi sigura ca galbenusurile vor fi suficient prelucrate termic. Zaharul tos se caramelizeaza. Se da la o parte de pe foc, si se adauga untul si apa amestecand . Se lasa deoparte caramelul . Se adauga gelatina in compozitia de galbenus care e deja putin racorita. Se toarna caramelul peste crema de galbenusuri , mixand foarte bine . Se bate frisca nu foarte tare si se adauga compozitiei de mai sus.

Crema stracciatella
Crema Stracciatella facuta din ganache de ciocolata alba. Se topesc pe bain-marie 200 g ciocolata alba si apoi se adauga 150ml frisca lichida, nebatuta. Se omogenizeaza, se lasa la racorit si apoi la congelator 30 min. Se mixeaza bine pana isi mareste considerabil volumul si apoi se adauga fulgi de ciocolata sau ciocolata amaruie rasa mare.

Mousse de capsuni
300 gr capsuni
200gr frisca lichida
zahar in functie de cat de dulci sunt capsunii
15gr gelatina
Se fac capsunii sirop cu mixerul. gelatina se pune la hidratat apoi se adauga un pic da frisca lichida calda pentru a se topi. se adauga peste capsuni . se bate frisca se adauga zaharul apoi se amesteca cu capsunii.

Prepararea tortului: se taie blatul in 2 . se adauga mousseul de caramel se pune in congelator sa se intareasca apoi se adauga crema stracciatella se lasa la fel sa se intareasca apoi se adauga mousseul de capsuni . se pune cealalta jumatate de blat de tort si se imbraca in crema de ciocolata . eu am facut 220 de grame de ciocolata de menaj,100 grame de unt,3 linguri de ulei,1 lingura de apa,1 lingura zahar praf topite toate pe foc fara sa fiarba. Am ornat cu trandafiri din pasta de lapte praf si o cutiuta din salam de biscuiti imbracata in pasta de lapte praf.

1 comentarii:

Adrian Sachelarie spunea...

Pare delicios...o sa incerc reteta!