Glitter Text Generator sandytza: Tort Ester

Faceți căutări pe acest blog

Tort Ester



Acest tort l-am facut cu ocazia zilei de nastere a unei prietene . L-am mai spun si ma mai repet : ca aspect acest tort nu e ca sa atraga atentia dar ca si gust e unic . De fiecare data cand il fac are un succes garantat. In plus nu are nevoie de nici o crema . Dar daca doriti puteti sa il umpleti cu dulceata sau cu orice alta crema dupa gust.

Ingrediente
500 gr . zahar
500 gr faina
1/2 pahar apa
6 oua
1 praf de copt
250 ml lapte condensat
250 ml lapte evaporat
250 ml smantana lichida
3 linguri zahar vanilat

Intr-un bol se bat spuma albusurile .

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul.


Se adauga apa, praful de copt , doua linguri zahar vanilat , se amesteca bine apoi se adauga faina toata odata.

Se amesteca bine pana se omogenizeaza apoi se adauga albusurile batute spuma .


Se toarna intr-o tava tapetata cu un pic de ulei si faina sau cu hartie de copt.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-50 minute.
Intre timp se amesteca cele trei tipuri de lapte (de unde ii vine si denumirea "tres leches" in spaniola) impreuna cu un plic de zahar vanilat.


Cand blatul s-a copt , se scoate din cuptor , se impunge cu furculita , iar amestecul de cele trei tipuri de lapte se toarna peste blat fara a-l scoate din tava , astfel incat sa se insiropeze tot blatul.
Daca doriti sa indreptati blatul pentru ca a crescut neuniform , intai taiati cu cutitul partea mai inalta , apoi turnati laptele. Asta ca sa aiba un aspect mai frumos la ornat.

Se lasa la rece , apoi se orneaza dupa preferinta cu frisca sau bezea. Eu aici l-am ornat cu bezea in intregime inclusiv trandafirii sunt tot din bezea.


Si ca de obicei poza tortului este facuta inainte de a-l termina . Au mai fost pusi pentru decor doi fluturasi facuti din pasta de zahar. Unul intre flori si unul pe marginea din fata.

1 comentarii:

Maria spunea...

Foarte frumos e tortul, felicitari!