Glitter Text Generator sandytza: Batoane de ciocolata de casa cu alune

Faceți căutări pe acest blog

Batoane de ciocolata de casa cu alune




Ingrediente -pentru 10-12 buc (specific ca bucatile sunt mari)
  • 250 ml apa (o cana)
  • 250 gr zahar
  • 1 pachet de unt
  • 3 linguri pline cu cacao
  • esenta de rom (1-2 linguri depinde de concentratie)
  • 800 gr lapte praf
  • 100 gr alune caramelizate si maruntite (se pot folosit si alune normale dar fara sare)

Apa impreuna cu zaharul se pun intr-o craticioara (de cel putin 2 l )si se pun pe foc . Cand incepe sa fiarba se adauga untul taiat in patru. Cand untul s-a topit se adauga cacaoa cernuta si esenta de rom. Cand incepe sa fiarba iar , se ia de foc si se adauga laptele praf treptat. Se amesteca usor pana cand devie un pic mai moale decat un aluat de salam de biscuiti.

Se adauga alunele zdrobite, lasand cateva pentru a presara deasupra, apoi se toarna intr-o tava normala de prajitura tapetata cu hartie de copt sau folie transparenta. Se niveleaza cu mana curata , apoi se pun restul alunelor si se apasa cu mana sa intre usor in ciocolata.

Se lasa la rece cel putin 12 ore. Asta nu inseamna ca nu se poate manca dupa 1-2 ore, dar daca sta mai mult la rece se taie mult mai bine si arata mai bine dupa taiere. Asta dupa dorinta fiecaruia :) .


Se inveleste fiecare bucata de ciocolata in folie transparenta si se pastreaza la frigider . Asa se pot pune si pachetel la scoala, acuma ca a inceput scoala :) sau pur si simplu se pot servi cand vrei si se pot pastra la frigider fara a primi gust de la frigider.

6 comentarii:

geta spunea...

am sa incerc reteta...am o intrebare..siropul nu trebuie fiert mai mult,sa se ingroase?stiam o gramada de variante cum ca daca nu fierbi destul zaharul cu apa,nu se intareste ciocolata...ce fel de lapte praf ai folosit?

Anonim spunea...

arata extraordinar, iar de gust nu mai zic, sunteti foarte talentata!!!
Mara

Miches Alexandra Sorina spunea...

Geta eu nu fierb siropul mult doarcat da in clocot si pun untul apoi cacaoa si o iau de pe foc . Daca fierbi mult siropul probabil e ceva varianta cu mai putin unt si atunci te bazezi pe consistenta zaharul ca sa se intareasca dar in cazul asta untul o ajuta sa se intareasca si laptele praf. Eu folosesc lapte praf alimentar nu pentru copii . Nu am o marca preferata . In Romania nu stiu cum ii zicea la marca aia dar era o punga argintie si cu ceva albastru daca nu ma insel.

Miches Alexandra Sorina spunea...

Multumesc mult Mara .

Miha spunea...

Super arata batoanele tale!

Miches Alexandra Sorina spunea...

Mersi Miha :)