Glitter Text Generator sandytza: Prajitura cu vanilie si bezea

Faceți căutări pe acest blog

Prajitura cu vanilie si bezea





Ingrediente

Pentru blat

  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 70 gr faina
  • 1 praf de copt

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.

Se adauga galbenusurile, cacaoa si praful de copt si se bate bine.

Se adauga faina ,se amesteca bine , apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor 180 grade 25 min aprox. Se probeaza cu scobitoarea.

Crema

  • 200 ml lapte
  • 6 plicuri zahar vanilat
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 250 gr unt
  • 200 gr zahar pudra

Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat, faina apoi se toarna treptat laptele.


Se pune totul pe foc si se amesteca continu pana cand incepe sa se ingroase, apoi se lasa la racit.


Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul pudra pana nu se mai simte zaharul. Cand crema s-a racit de tot se adauga treptat peste unt si se freaca bine .

Se toarna crema de unt peste blatul racit si se niveleaza uniform.



Albusurile ramase de la crema se bat spuma pe abur impreuna cu 150 gr zahar .Se fierbe apa intr-o oala apoi se pune bolul in care se bat albusurile si se bate asa deasupra aburilor timp de cinci minute aprox. Pana cand devine bezea.
Se toarna bezeaua peste crema de pe prajitura . Cu o lingura se intinde si se modeleaza dupa gustul fiecaruia . Eu am intins bezeaua neuniform apoi am presarat praf de ciocolata .



3 comentarii:

CamiWitt spunea...

Buna rau, dar cind ma gindesc la calorii...O seara placuta! Cami

Ala Oancea spunea...

Arata foarte bine ;)

Lissa's Cakes spunea...

Foarte bine arata si e delicioasa!