Glitter Text Generator sandytza: Cozonac unguresc

Faceţi căutări pe acest blog

Se încarcă...

Cozonac unguresc




Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 200 gr unt
  • 100 ml lapte
  • sareListă cu marcatori
  • 20 gr drojdie
  • 50 gr zahar
  • 2 oua

Se incalzeste laptele si se adauga drojdia in el. Se amesteca bine pana se dizolva.

Intr-un bol se pun restul ingredientelor peste care se adauga laptele cu drojdia. Se framanta bine pana devine un aluat moale ,lucios si elastic.

Se lasa intr-un bol la dospit timp de 30-40 minute, la loc ferit de curent.

Umplutura

Eu am facut doi cu nuca si doi cu ciocolata praf.

Avem nevoie de 600 gr nuca macinata, 100 ml lapte,300 gr zahar . Se amesteca toate pe foc pana devine ca o pasta.

Se imparte aluatul in patru. Fiecare se intinde foaie pe masa de lucru presarata cu faina . Doi cozonaci se umple cu nuca , se ruleaza apoi se pun in tava cu un pic de spatiu intre ei.

Ceilalti se umple cu ciocolata se ruleaza fiecare apoi se rasucesc intre ei si se pun langa cei cu nuca in tava.

Se lasa 15-20min sa se odihneasca , apoi se ung cu ou si se baga la cuptor la 200 de grade pana se rumenesc.