Glitter Text Generator sandytza: Cremes

Faceți căutări pe acest blog

Cremes



Ingrediente

Pentru foi
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri untura
  • 450 gr faina
  • Se amesteca toate ingredientele inclusiv untura si se farmanta pana devine un aluat elastic si lucios.

    Se presara faina pe masa de lucru si se rastoarna aluatul.

    Se intinde o foaie , se unge cu untura topita , si se impatura in trei.

    Se mai intinde odata foaia , se mai unge odata cu untura si iar se impatura in trei. Aceasta operatie se face de trei ori.

    Se pune aluatul impaturat pe o foaie de copt si se baga la rece pana se prepara crema.

    Pentru crema avem nevoie de :

  • 2 l lapte
  • 2 cani zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 budinci de vanilie
  • 4 plicuri de zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • Se pune laptele la fiert lasand 0,500 l intr-un bol unde se adauga budincile, faina, ouale, zaharul si vaniliile . Se amesteca bine iar cand laptele a inceput sa fiarba se adauga totul in oala si se amesteca la foc mic. 

    Se lasa sa fiarba amestecand continu pana se ingroasa ca o budinca.

    Se scoate aluatul de foi de la rece , se imparte in doua si se intind doua foi.

    Se pun pe rand intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor la 190 grade pana se rumenesc.

    Intr-o tava se pune folie transparenta si se toarna toata crema in ea. Peste crema se pune o foaie coapta si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se baga la rece timp de cel putin 1,5-2 ore.

    Dupa ce a trecut acest timp , se scoate si se intoarce pe o tava.

    Se pune un strat de frisca pe deasupra , eu am folosit un plic de frisca cu 150 ml lapte , iarpeste frisca se pune jumatate din foaia ramasa sfaramata. Peste foaia sfaramata se presara zahar pudra.

    3 comentarii:

    Lissa's Cakes spunea...

    Ce cremes frumos ai facut Alexandra si ce buuun e!
    Eu nu am mai facut demult ca nu am timp de torturi ,dar mama face des si intotdeauna pastreaza si pentru noi pe cand mergem acasa.
    Te pup !

    Anonim spunea...

    Buna. Cremesul tau arata superb si as dori si eu sa incerc reteta.
    Intrebare:
    Se poate folosi in loc de untura margarina sau unt?
    Multumesc.

    Miches Alexandra Sorina spunea...

    Se poate folosi si unt si margarina in cazul in care nu ai untura. dar eu recomand cu untura.