Glitter Text Generator sandytza: Tort de mousse de ciocolata

Faceți căutări pe acest blog

Tort de mousse de ciocolata

Blat
Ingrediente
3 oua
75 gr zahar
60 gr faina
1 praf de copt
2 linguri cacao

Preparare
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul iar albusurile se bat spuma.


Se adauga cacaoa, praful de copt si faina la galbenusuri si se freaca bine pana devine o crema groasa si omogena.

Se adauga treptat albusurile batute spuma, peste galbenusri ,amestecand continu .


Se toarna totul intr-o tava de 28 cm ,tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade ,20 minute.


Mousse de ciocolata

Ingrediente
500 ml frisca lichida
180 gr ciocolata
1 albus de ou
1 lingura zahar pudra
3 foi gelatina
Preparare
Gelatina se pune la hidratat.
Se topeste ciocolata in microunde ,in 150 ml frisca lichida , se amesteca bine, si se lasa la racit.
Restul de frisca se bate bine si se pune deoparte.Albusul de ou se bate spuma cu zaharul.
Se scoate ciocolata topita si se bate pana devine teapana si isi schimba culoarea.Chiar daca e tare cand se scoate de la rece , trebuie batuta pentru ca devine cremoasa.
Gelatina se baga cateva secunde in microunda pana se lichefiaza si se toarna peste ciocolata topita. Se amesteca bine si se adauga treptat cate o lingura din frisca batuta amestecand continu.

Cand a devenit o crema omogena se adauga spuma de ou batuta teapan si se amesteca bine.
Montare
Se tapeteaza o tava de 26 cm (de preferinta mai mica decat cea in care s-a copt blatul ,pentru ca mousseul sa nu curga pe langa blat)desmontabila cu folie transparenta si se toarna mousseul in tava.

Peste mousse se pune blatul si se da la rece 1-2 ore.
Cand se scoate din frigider se intoarce pe un platou, se desmonteaza , se ia folia si se toarna ciocolata topita peste mousse.Eu am adaugat doua linguri de lapte cand am topit ciocolata ,cam 100 gr ciocolata, si am turnat-o asa calduta.


Deasupra se orneaza dupa preferinta. Eu am topit ciocolata alba si am scurs-o cu o lingurita peste cea neagra,si am pus trei raffaello de ornament.


6 comentarii:

diamond spunea...

felia e pt mine? :D arata delicios! :P

Sandy spunea...

Cu tot dragul ti-o ofer dar grabeste-te ca se termina :D

Anonim spunea...

pentru o canitate dubla de crema, se folosesc cantitati duble de ingrediente?

Sandy spunea...

Da pentru o cantitate dubla se dubleaza toate ingredientele. Dar pentru un tort rotund e suficient sa folosesti cantitatile puse de mine ca este destul de inalt .

techie-but-human spunea...

Si daca n-am cuptor cu microunde cum fac?
Reteta pare delicioasa, as vrea sa incerc.

Sandy spunea...

GreenDragon tot ce e facut in cuptorul cu microunde se poate face pe foc dar atentie la foc mic amestecand continu sa nu se arda , iar daca vorbim de ciocolata ai grija sa nu ajunga sa fiarba. Cand vezi ca mai suntcateva bucatele netopite, o poti inlatura de pe foc si se topesc ele dupa aceea.