Glitter Text Generator sandytza: Rulada de cartofi cu carne

Faceți căutări pe acest blog

Rulada de cartofi cu carne





Ingrediente
700 gr cartofi
700 gr carne tocata
2 oua
1/2 ceapa
2 catei usturoi
50 gr pasta de rosii
sare ,piper,
patrunjel tocat, cimbru
1 lingura unt
100 gr cascaval
ulei
Pentru sos
200 ml lapte
50 gr lingura faina
150 ml sos de rosii
1 lingurita zahar
sare
Cartofii se spala si se fierb cu coaja in apa cu o lingurita de sare.
Ceapa si usturoiul se taie marunt si se prajesc in ulei. Se adauga carnea tocata , se amesteca bine apoi se adauga pasta de rosii , sarea, piperul, patrunjelul si cimbrul. Se lasa sa fiarba 2-3 minute dupa care se ia de pe foc.
Cartofii fierti se curata de coaja , se razalesc si se amesteca cu un ou , piper si sare .

Pe o folie transparenta se intind cartofii si se formeaza o foaie dretunghiulara.Se aseaza 50 gr cascaval razalit peste care se aseaza carnea tocata si inca 50 gr. de cascaval peste carnea tocata. Atentie sa nu puneti carnea tocata chiar pana in capatul unde se va inchide rulada pentru ca la rulat o sa alunece umplutura si o sa iasa afara.
Se ruleaza cartofii lasand in interior carnea si inlaturand treptat folia dupa care se transfera intr-o folie de staniol cu care se va imbraca rulada.
Se da la cuptor 20 minute la 180 grade , dupa care se scoate se inlatura staniolul de deasupra si se toarna un ou batut. Se baga iar la cuptor la 200 grade aprox 10 min. timp in care oul de deasupra se va inchega. .
Sosul
Laptele se pune la fiert lasand intr-un bol 100 ml care se amesteca cu faina si sosul de rosii. Cand laptele fierbe , se adauga amestecul preparat dupa care se adauga sarea si zaharul. Se fierbe pana cand sosul se ingroasa . Daca este prea gros se mai adauga lapte.

2 comentarii:

Cristina's World spunea...

Arata foarte foarte bine! Cred ca o voi incerca si eu :)

Nely spunea...

Pentru acest blog apreciat si urmarit cu mare drag, te asteapta un premiu la mine pe blog. O zi buna iti doresc!