Glitter Text Generator sandytza: Biscuiti ciocolatosi

Faceți căutări pe acest blog

Biscuiti ciocolatosi



In primul rand vreau sa ii multumesc Laurei Adamache pentru reteta. Sunt foarte buni biscuitii si inainte de toate vreau sa specific ca daca nu lasati mult timp compozitia la temperatura camerei inainte de a o baga la cuptor biscuitii nu vor fii asa plati.
Ingrediente
225 gr ciocolata amara (calitate superioara)
60 gr unt
100 gr zahar
2 oua mari
225 gr faina
esenta vanilie
1 lingurita praf copt
un varf sare
zahar tos si pudra pentru exterior

Untul impreuna cu ciocolata rupta bucati se pune pe bain marie sau pe foc incet dar atentie sa nu fiarba si se amesteca pana se topeste.

Ouale impreuna cu zaharul se bat spuma , apoi se adauga esenta de vanilie, praful de copt, sarea si se amesteca bine. Se adauga ciocolata dupa care se adauga faina si se omogenizeaza. Se lasa la frigider pentru cel putin 2 ore.
Dupa ce a stat suficient timp la rece , timp in care s-a intarit, se scoate din frigider si se formeaza bilute de marimea unei nuci dupa care se tavalesc prin zahar tos apoi prin zahar pudra.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptor la 170 grade timp de 15 minute.Atentie sa aiba cel putin trei cm intre ele pentru ca se vor intinde . Se lasa la racit inainte de a se scoate din tava.

2 comentarii:

Roz_bonbon spunea...

Iti doresc tie si familiei tale Sarbatori Pascale Fericite si Frumoase. Sa va aduca iepurasul tot ce va doriti!

iulia spunea...

Sfanta Sarbatoare de Paste sa iti umple sufletul si casa de lumina si liniste. Paste fericit! HRISTOS A INVIAT!