Glitter Text Generator sandytza: Prajitura cafelina

Faceți căutări pe acest blog

Prajitura cafelina



Ingrediente

Pentru blat

  • 6 oua
  • 160 gr zahar  pudra
  • 160 gr nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri faina

Pentru crema

  • 250 gr unt
  • 100 gr nuca 
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura miere
  • 2 lingurite cafea ness
  • 3 galbenusuri

Glazura

  • 4 linguri ciocolata pudra sau cacao amestecata cu zahar pudra
  • 2-3 linguri ulei
  • 50 ml apa

Preparare

Se prepara blatul. Se separa galbenusurile de albusuri.

Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul , apoi se adauga galbenusurile si se amesteca bine.

Se adauga nuca apoi praful de copt si faina si se amesteca bine.

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 20 min aprox. Prajitura o sa creasca apoi o sa se lase un picut in cuptor . Cand deja s-a lasat, fara sa deschideti usa cuptorului, blatul este copt. 

Crema

In primul rand se pune nuca intr-o tava si se baga la cuptor 220 grade timp de 5 minute pana se prajeste un pic , apoi se scoate si se lasa la racit.

Intr-un bol se pune untul impreuna cu zaharul si se freaca pana devine spuma si nu se mai simte zaharul.

Se adauga galbenusrile,mierea si cafeaua si se amesteca bine pana nu se mai vad granulele de cafea. Trebuie sa fie o culoarea uniforma.

Nuca prajita se taie bucatele cat de fin doriti. Daca este mai fina prajitura se va taia mai usor , daca este ,mai mare ca si la mine nu va avea chiar asa bun aspect dar la gust e la fel de buna.Deci dupa ce ati taiat nuca , se adauga peste crema de unt si se amesteca bine.

Se face un sirop din apa fierbinte, zahar si rom , se amesteca bine pana se dizolva zaharul apoi se toarna peste prajitura.

Se toarna toata crema peste prajitura si se niveleaza uniform.


Se prepara glazura.

Se pune ciocolata pudra intr-un bol , se adauga uleiul si se amesteca bine. Apa se fierbe si se adauga treptat peste ciocolata pana devine ca o glazura. Se toarna peste prajitura , se niveleaza uniform dupa care se poate taia si servi.


0 comentarii: