Glitter Text Generator sandytza: Pui a la KFC

Faceți căutări pe acest blog

Pui a la KFC






Ingrediente
un pui
2 cani faina
1/2 cana maizena (in caz ca nu aveti inlocuti cu faina)
2 lingurite curry
sare, piper
1/2 lingurita chili
oregano
1 lingurita boia
apa
ulei pentru prajit

Preparare

Se pune intr-un bol o cana de faina impreuna cu maizena . Se amesteca bine si se adauga o lingurita curry, chili,sare, piper, oregano si boiaua. Se amesteca bine apoi se adauga treptat apa rece. Se amesteca pana se omogenizeaza. Trebuie sa fie destul de grosuta compozitia. Eu am pus mai putin de o cana de apa.


Se taie puiul in bucatele cat mai mici ca sa se poata praji bine. Eu am fiert puiul 10 minute inainte asa am fost sigura ca nu ramane crud, dar se poate pune si direct crud .Se pun bucatile de pui in sosul facut anterior. Se amesteca bine , se astupa cu o folie si se baga la frigider 20-25 minute ca sa intre bine condimentele in pui.


Se scoate puiul de la frigider. Separat intr-un bol se amesteca cealalta cana de faina cu sare ,piper si o lingurita de curry. Se scot pe rand bucatile de pui din sos si se baga in faina. Se tavalesc bine in faina dupa care se pun la prajit in ulei abundent . 


Uleiul trebuie sa fie destul de fierbinte iar bucatile de pui sa se introduca treptat in ulei , nu multe odata ca sa nu scada temperatura uleiului pentru ca atunci puiul trage mult ulei.


Se scot si se pun pe un servetel  de hartie ca sa absoarba uleiul.


Se servesc cu sos alioli sau sos romesco. Noi le-am servit cu romesco si au fost foaaarte bune.

10 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Yammy ... ce bun ! Mie imi plac foarte mult crispy stripes de la KFC :) Trebuie sa incerc si eu reteta asta !

Sandy spunea...

si mie imi plac foarte mult de fapt multe imi plac de la KFC :) .

utzu spunea...

he he he....
si mi imi plac f f f mult
mucho mucho :-))))))

Ala Oancea spunea...

Am facut piept de pui dupa reteta ta :) A iesit foarte bun ! Doar ca nu mi-a iesit crusta la fel de frumos ca tie. Poate pentru ca eu i-am prajit in tigaie ... trebuia ulei mai mult. Oricum, foarte bun ! Multumesc pentru reteta ;)

Sandy spunea...

Ala ma bucur ca ti-a iesit. Asa e trebuie prajite in milt ulei. Sa fie acoperite de ulei . Iar sosul in care le lasi sa stea inainte sa le prajesti trebuie sa fie grosut sa stea cat de cat pe pui.

Ana spunea...

Buna. Unde gasesc maizena? ca atunci cand intreb la supermarchet se uita la mine ca la masini straine... Multumesc

Sandy spunea...

Buna Ana . Cere mai degraba amidon de porumb ca poate asa gasesti. E ca o faina alba dar mult mai fina.

Ana spunea...

am inteles multumesc frumos! :) We placut!

Andra spunea...

Secretul celor de la KFC este ca incorporeaza in aluatul de crusta cereale din porumb maruntite. Acelea fac crusta mai crocanta si delicioasa. Eu am incercat reteta de care zic eu si iese absolut delicioasa desi,trebuie sa recunosc, nu ca a celor de la KFC.Nu am eu aparatele lor :)

Sandy spunea...

Andra KFC are mai multe retete de pui. Daca te uiti eu am si cu fulgi de porumb deci tiu reteta . Iar cu fulgi de porumb ei de obicei fac aripioarele iar eu am facut piept de pui ca ne place mai mult ;vezi croquete picante de pui cu sos de usturoi ca sa te convingi. Iar reteta asta este de crispy stripes care e la fel de crocanta daca o faci cum trebuie si nu are cereale. Si inca ceva : nu am inventat-o eu , ci am luat-o de la un specialist care stie mult mai multe . Asa ca trebuie doar sa incerci ca sa te convingi.