Glitter Text Generator sandytza: Cartofi frantuzesti

Faceți căutări pe acest blog

Cartofi frantuzesti



Ingrediente

  • 5 oua
  • 3 cartofi mari
  • 200 gr smantana
  • 100 gr branza de burduf (sau telemea ,dupa gust)
  • 200 gr cascaval razalit
  • 10 felii salam (eu am folosit mezel din  muschi de porc)
  • sare ,piper
  • 1 lingurinta unt
  • 1 lingura pesmet

Preparare

Se fierb trei oua si cartofii intregi. Cand s-au fiert se curata si se taiein felii.

Se unge o tava cu unt si se presareaza cu pesmet.

Se aseaza un strat din cartofii feliati, calculand ca avem nevoie de trei straturi de cartofi.

Peste cartofi se aseara un strat de oua feliate , calculand ca avem nevoie de doua randuri de oua.

Peste oua se pune 50 de gr de branza de burduf , 50 de gr cascaval razalit si jumatate din salam.

Se pun cateva lingurite de smantana ,peste care se pune al doilea strat de cartofi, oua , branza , cascaval si smantana, terminand cu un strat de cartofi. 

Separat se bat doua oua dupa care se amesteca cu smantana ramasa , se adauga sare si piper dupa gust si se toarna peste ultimul strat de cartofi. Se pune restul de cascaval deasupra si se da la cuptor 30 minute la 200 grade sau pana se rumeneste un pic cascavalul.