Glitter Text Generator sandytza: Tort Epi si Blas

Faceți căutări pe acest blog

Tort Epi si Blas















Am facut acest tort cu ocazia zilei de nastere a nepoatei mele care a implinit doi anisori si ii plac foarte mult "Epi si Blas" .
Tortul este sacher cu crema ganache ,imbracat in martipan.

Ingrediente

Blat mare
  • 150 gr unt
  • 200gr zahar
  • 6 oua
  • 150 gr ciocolata
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 120 gr faina
  • 60 gr amidon
  • 1 lingurita praf de copt

Ciocolata se pune intr-un bol si se baga in cuptorul cu microunde timp de un minut la putere maxima . Se scoate , se amesteca, iar daca ciocolata nu s-a topit se mai baga cateva secunde pana cand ciocolata s-a topit de tot. Atentie sa nu fiarba.

Albusurile se separa de galbenusuri se bat bat spuma impreuna cu zaharul.
Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu untul, extractul de vanilie si praful de copt.
Cand ciocolata s-a topit se toarna peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga faina, alunele caramelizate si amidonul iar in final se adauga albusurile batute spuma.Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptor la 180 grade timp de 45 minute. Probati cu un betisor sau cu scobitoarea iar daca aceasta iese curata blatul e copt. Timpul de coacere difera in functie de marimea tavii.
Crema ganache pentru amadoua torturile


  • 700 gr ciocolata
  • 700 ml frisca lichida

Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un bol impreuna cu frisca. Se topeste pe bain marie sau in microunde . Daca o topiti in microunde incepeti cu un minut , o scoateti , amestecati si apoi o mai puneti cateva secunde daca e nevoie. Nu are voie sa fiarba.
Cand ciocolata s-a topit de tot, se lasa sa se raceasca apoi se bate cu mixerul pana devine cremoasa si isi schimba culoarea.

Sirop

  • o cana zahar
  • 400 ml apa
  • 70 ml lichior Malibu

Se topeste zaharul pe foc pana se face lichid. Se adauga apa si lichiorul si se lasa sa fiarba pana cand se topeste iar zaharul. In tot acest timp de fierbere tot alcoolul se va evapora si va ramane doar gustul de lichior.

Cand tortul s-a racit se taie in trei pe orizontala , se pune prima foaie , se insiropeaza cu siropul preparat dupa care se pune crema si se niveleaza bine.

Se aseaza peste crema a doua foaie se insiropeaza la fel ca si prima , se pune iar crema ,peste care se pune a treia foaie insiropata la fel ca si prima si a doua.

Tortul mic se prepara la fel ca si primul doar ca difera cantitatea ingredientelor.

Pentru tortul mic avem nevoie de:

  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 4 oua
  • 100 gr ciocolata
  • esenta de vanilie
  • 80 gr faina
  • 45 gr amidon
  • 1 plic praf de copt

Pentru martipan avem nevoie de:

  • 1,200 kg martipan
  • 1,200 kg fondant

In aceste cantitati sunt incluse si decoratiile.

Pentru martipan:

  • 600 gr faina de migdale
  • 600 gr zahar pudra
  • 3 albusuri de ou


Se amesteca faina cu zaharul apoi se adauga albusurile. Se framanata pana devine o pasta omogena.

Reteta de fondant (pasta de zahar) o gasiti aici .

Pentru a obtine martipanul pentru acoperit tortul si pentru a modela ornamente este nevoie doar de a amesteca martipanul cu pasta de zahar in catitati egale pana se omogenizeaza ,apo se coloreaza dupa dorinta.

Si aici sectiune:


3 comentarii:

Unknown spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

Petite Foury spunea...

Alexandra, arata super tortul! Decorul, excelent, iar sectiunea impecabila! Cred ca a fost tare delicios...Cum ti se pare martipanul comparativ cu pasta de zahar? Cum se lucreaza? Dar gustul? Faina de migdale ai facut-o tu sau ai cumparat-o? Tir de intrebari, nu alta :-))) Te pup, iti multumesc de pe acum pentru raspunsuri si iti doresc un weekend minunat!

Sandy spunea...

Petite Foury multumesc pentru apreciere. Cat despre pasat de martipan eu am fost foarte multumita de ea. Se lucreaza foarte bine . Figurinele nu se intaresc dar nici nu sunt moi sa cada. Iar gustul nici nu se compara. Este foarte buna .Faina de migdale eu am cumparat-o dar se poate face si in casa atat faina cat si zaharul pudra nu neaparat sa fie cumparat. Doar ca daca le faci in casa , le macini separat si nu le combini pana nu se raceste zaharul ,pentru ca la macinat zaharul se incalzeste un pic.Merita incercat pasta asta .