Glitter Text Generator sandytza: Chiftele in sos de rosii

Faceţi căutări pe acest blog

Se încarcă...

Chiftele in sos de rosii



Ingrediente

  • 500 gr carne tocata 
  • 1 felie paine
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri smantana
  • sare, piper
  • 1 ou
  • oregano
  • 1 ceapa
  • 200 gr sos de rosii
  • 100 ml lapte
  • 150 ml zeama de carne
  • 1 lingura faina
  • ulei pentru prajit

Se prepara chiftelele:intr-un bol se pune carnea tocata, se adauga painea inmuiata in apa , oul, sarea si piperul. Trei catei de usturoi se fac mujdei cu smantana si se adauga si acesta peste carnea tocata si se amesteca bine.

Se umezesc mainile cu apa dupa care se ia din aluatul de chiftele cate un pic si se formeaza bile. Se prajesc intr-o tigaie cu mult ulei in care se pune in centru un catel de usturoi necuratat. 

Se lasa sa se rumeneasca pe o parte si pe cealalta si se scot pe o farfurie.

Se prepara sosul:intr-o cratita se pun 2-3 linguri din uleiul in care s-au prajit chiftele . Se adauga o ceapa taiata marunt si se lasa sa se caleasca. Cand aceasta este cristalina se adauga o lingura de faina si se amesteca bine. Adaugam zeama de carne ( Eu am avut de la o friptura de pui cu legume facuta la cuptor . Tot sosul ce a ramas in tava de la friptura , nu l-am aruncat, l-am strecurat si l-am pus in frigider iar acum  l-am folosit aici in loc de zeama de carne.). Dupa ce se aduga zeama de carne se adauga sosul de rosii, laptele, sarea si oregano si se lasa sa clocoteasca 2-3 minute dupa care se adauga chiftelele si se mai lasa la fiert 2-3 minute.

Se poate servi gol sau cu garnitura de cartofi pireu.