Glitter Text Generator sandytza: Bombe cu crema de vanilie

Faceți căutări pe acest blog

Bombe cu crema de vanilie



Ingrediente
Pentru briose
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 125 ml lapte
  • 75 gr zahar
  • 75 gr unt
  • sare
  • 2 oua

Pentru crema

  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • Preparare briose

    Se incalzeste laptele si se pune drojdia in el apoi se amesteca pana se dizolva aceasta.

    Intr-un bol se pune faina , ouale , zaharul, sarea ,untul iar in final se pune laptele impreuna cu drojdia.

    Se amesteca toate bine apoi se framanta pana devine un aluat elastic. Eu le-am framantat cu mixerul aprox. de 7 min.

    Recunoasteti un aluat daca este bine framantat si faina este bine prelucrata, daca in bomentul cand doriti sa intindeti aluatul acesta nu se rupe. Trebuie sa se poata intinde astfel incat sa se poata vedea prin el dar sa nu se rupa. Acest truc este valabil la orice aluat ce trebuie dospit.

    Se lasa aluatul intr-un bol la dospit timp de o ora aproximativ pana isi mareste un pic volumul.

    Apoi se fac bilute de cca 70-75 gr care se aseaza pe hartie de copt unde se mai lasa 30 minute inainte de a fi bagate la cuptor.

    Cand briosele au mai crescut un pic se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade si se lasa in jur de 15-20 minute pana incep sa prinda usor un pic de culoare.
    Se scot si se lasa la racit.

    Se prepara crema
    Se pune la fiert 350 ml lapte.
    Restul de 150 ml lapte se amesteca cu zaharul, ouale, faina si esenta de vanilie pana devine o compozitie omogena.
    Cand laptele incepe sa fiarba se adauga amestecul preparat si se amesteca la foc incet pana se ingroasa ca o budinca, apoi se lasa la racit.
    Montare
    Se taie briosele in doua pe orizontala. Se umple cu crema preparata. Se pot umple cu o lingurita sau cu un con pentru ornat . Se presara un pic de praf de scortisoara peste crema ,peste care se pune capacul .  


    Deasupra se presara zahar pudra.


    3 comentarii:

    Goldielocks spunea...

    offf...ce bn arata gogoselele acestea cu crema.
    si cu aceasta ocazie tin sa te felicit pentru toate aceste minunate retete postate,care arata asa de bine,de-ti vine sa musti din monitor.
    Bine ca existati voi,bloggeritzele dulci...k numai asa se apuca oameni lenesi sau neindemnatici de bucatarit!

    Magda spunea...

    la crema sunt 50 g de faina sau de zahar. la preparare scrie de lapte+zahar, dar la ingrediente nu apare gramajul pentru zahar. cred ca este o eroare pe acolo pe undeva :) sau am inteles eu gresit.
    o zi placuta

    Miches Alexandra Sorina spunea...

    Magda multumesc de avertizare .Am gresit eu dar am corectat acum . E si faina si zahar in crema . Pup