Glitter Text Generator sandytza: Tort de nunta

Faceți căutări pe acest blog

Tort de nunta


Primul meu tort de nunta.Tort cu blat pandispan cu crema de ciocolata si vanilie.
Blaturile sunt unul de 35x35 cm , unul de 25x25 cm iar cel mic 15x15 cm .
Blatul mare este facut din :
  • 15 oua
  • 30 linguri zahar
  • 30 linguri faina
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri apa
  • 1 ,1/2 plic praf de copt

Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul si se bate pana devine o spuma teapana si lucioasa.

Se adauga galbenusurile, apoi treptat apa, uleiul , praful de copt si faina .

Se toarna totul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aprox 60 min. Se probeaza cu scobitoarea daca este copt.

Al doilea blat cel mijlociu se prepara la fel doar ca difera ingredientele :

  • 8 oua
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri faina
  • 8 linguri apa
  • 8 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt

Se coace in cuptor la 180 grade timp de 45-50 minute.

Blatul mic la fel ca primele doar ca se lasa la cuptor aproximativ 25-30 min.

Ingrediente pentru blatul mic :

  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt

Crema I

  • 5 albusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 gr ciocolata
  • 9 foi de gelatina
  • 100 ml rom Barcelo

Frisca lichida se pune intr-un bol impreuna cu ciocolata bucatele si se baga la microunde timp de doua minute. Se scoate se amesteca iar daca ciocolata nu este topita de tot se mai baga cate 20-30 secunde pana aceatsa este topita.

Albusurile se amesteca cu zaharul si se pun pe foc la foc incet . Se amesteca continu si se probeaza cu degetele pana cand nu se mai simte zaharul. Cand zaharul s-a topit de tot (atentie sa nu se inchege albusul) se bate cu mixerul pana devine o spuma teapana.

Gelatina se pune in apa rece la hidratat. Cand aceasta s-a hidratat (s-a inmuiat) se pune intr-un bol impreuna cu romul si se baga la microunde pana se dizolva toata gelatina.

Peste gelatina se adauga treptat spuma de ou , se amestca bine, apoi se adauga treptat frisca cu ciocolata. Se amesteca bine pana devine o crema omogena.

Crema II

  • 5 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 15 linguri zahar
  • 700 ml frisca
  • 4 linguri esenta de vainilie concentrata
  • 100 ml lapte
  • 9 foi gelatina

Gelatina se pune la hidratat in apa rece.

Galbenusurile se pun impreuna cu 5 linguri zahar intr-o craticioara si se pun pe foc la foc incet. Se amesteca continu pana cand incep sa se ingroase.

Se iau de pe foc si se amestea cu vanilia .

Albusurile se amesteca cu restul de zahar si se pun cu cracioara pe foc la foc incet pana cand s-a topit tot zaharul . Se probeaza cu degetele.Se iau de pe foc si se bat spuma .

Frisca se bate spuma . Gelatina se pune in lapte si se baga la microunde pana cand se dizolva de tot.

Se scoate gelatina si se toarna peste galbenusuri. Se amesteca bine apoi se adauga treptat spuma de albusuri si frisca. Se amesteca pana la omogenizare.

Sirop.

Se caramelizeaza o cana de zahar , apoi se adauga 100 mllichior Malibu si 3 apa. Se fierbe pana se dizolva tot zaharul.

Se ia fiecare blat si se taie in trei pe orizontala. Se pune fiecare blat in tava in care s-au copt astfel: se pune prima foaie de blat, se insiropeaza si se adauga crema de ciocolata. Sepune a doua foaie ,se insiropeaza si setoarna crema de vanilie peste care se pune atreia foaie si se insiropeaz si aceasta.

Se lasa la rece cateva ore dupa care se intorc fiecare pe un platou. Se ung cu unt uniform si se imbraca in pasta de zahar. In cel mare si ce mijlociu se pun patru bete ca sa se sprijine tortul de deasupra. Sub fiecare tot se pune un carton imbracat in folie de staniol ca sa nu intre betele in blat.

Tips:

Daca tavile in care se umple blaturile nu sunt desmontabile este indicat sa se tapetetze cu folie transparenta pentru a putea fi scoase usor.

Cantitatea de la creme este pentru toate cele trei torturi. Deci trebuie impartita in trei ,de trei cantitati diferite.

Se orneaza cu material de pasta de zahar si flori de pasta de zahar.

4 comentarii:

alice spunea...

foarte frumos tortuletul!Desi nu este un tortulet...E o adevarata capodopera!Sper sa ajung sa fac si eu torturi pt nunti,pt ca inca nu am ajuns sa fac asa ceva.Felicitari!

Lissa's Cakes spunea...

Felicitari Alxandra si la cat mai multe astfel de frumuseti,e superb tortul.

naty, galati spunea...

superb tortul...cate kg a avut>?

Miches Alexandra Sorina spunea...

Multumesc pentru apercieri. Nu stiu cam cate kg a avut dar ma gandesc ca in jur de 7 kg.