Glitter Text Generator sandytza: Tort de clatite cu crema de vanilie si budinca de migdale cu gust de ciocolata

Faceți căutări pe acest blog

Tort de clatite cu crema de vanilie si budinca de migdale cu gust de ciocolata


Ingrediente
250 gr faina
350 ml lapte
2 lingurite zahar
1/2 lingurita sare
1 praf de copt
2 oua
2 linguri ulei
Pentru crema
1 budinca de migdale cu gust de ciocolata
1 crema pentru prajituri de vanilie de la dr. oetker
750 ml lapte
6 linguri zahar
Preparare
Intr-un bol se pun toate ingredientele , inafara de praful de copt care se pune doar dupa ce se stinge cu o lingura de otet. Eu nu l-am stins pentru ca ce folosesc eu nu trebuie stins dar daca folositi unul normal stingeti-l. Se amesteca bine toate ingredientele pana devine o pasta omogena un pic grosuta dar lichida.

Intr-o tigaie se pune o lingurita de ulei, se incalzeste bine si se ia cu un polonic mic din compozitia facuta si se pune in tigaie. Se ia tigaia, se inclina intr-o parte si cealalta pana ce compozitia s-a intins uniform pe toata tigaia.
Se pune inapoi pe foc, iar cu o lingurita se prelinge un pic de ulei pe margine tigaii ca sa nu se lipeasca clatita. Se lasa sa se rumeneasca pe o parte si se intoarce pe cealalta.
Se ia din tigaie si se pune pe o farfurie.
Se prepara cremele dupa intrunctiunile de pe plicuri.
Budinca de migdale se pune intr-o cana, se adauga trei linguri zahar si patru linguri lapte. Restul de lapte pana la 500 ml se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc, se adauga amestecul de praf de budinca cu zahar, se omogenizeaza si se pune din nou pe foc. Se amesteca pana se ingroasa apoi se lasa asa pana se bate crema de vanilie.
Intr-un bol se pun 250 ml lapte rece impreuna cu praful de crema pentru prajituri de la dr. oetker si 3 linguri zahar. Se bate cu mixerul pana se ingroasa.
Montare tort
Se pun pe patru farfurii patru clatite si se ung cu budinca de migdale. Peste fiecare clatita umpluta cu budinca se pune cate o alta clatita . Se lasa asa pana se raceste budinca , pentru ca nu se poate pune crema de vanilie peste clatitele calde.
Cand clatitele s-au racit se poate incepe montarea tortului . Se pune prima pereche de clatite umpluta cu budinca pe un platou. Peste clatita de deasupra se pune crema de vanilie .Se intinde uniform, peste care se pune a doua pereche de clatite umpluta cu budinca , peste care se pune iar crema de vanilie si tot asa pana se suprapun toate patru perechile de clatite.

Pe margini am ornat cu un pic de crema ce mi-a ramas de la umplut.


11 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Foarte frumos ! Felicitari !

Alexa spunea...

Foarte ingenios acest tort si cred ca si gustos. Felicitari

Lacrima spunea...

tentant! langa o cafea cu frisca ar fi nemaipomenit!

Miches Alexandra Sorina spunea...

Ideea a fost a unui prieten ca nu aveam eu in plan sa il fac.Dar cu siguranta se va repeta ce e foarte bun . Mersi Utzu ;)

MIMI spunea...

Sanditza,draga mea,ce ingenios!Si arata...mmmmmm.

MIMI spunea...

Doua premii te asteapta,la mine,sa le ridici!Te pup!

indianu07... spunea...

SUPERB!!!
:-)

Miches Alexandra Sorina spunea...

hai la o felie indianule :)

Anonim spunea...

clar ca o sa vin dar nu gasesc persoana perfecta de a merge in spania

Anonim spunea...

17 oua ?!! pt prajitura cu crema tiramisu ?????

Miches Alexandra Sorina spunea...

M-am uitat la toate torturile si prajiturile postate cu crema tiramisu dar niciuna nu scrie ca are 17 oua. In orice caz daca e vreo una e greseala. Sunt 7 oua nu 17 :)