Glitter Text Generator sandytza: Lamaita

Faceți căutări pe acest blog

Lamaita


Ingrediente
Blat
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 gr apa
  • 100 gr ulei
  • 250 gr faina
  • 1 lamaie razalita
  • 1 praf de copt

Crema

  • 2 oua
  • 400 ml lapte
  • 80 gr faina
  • 200 gr zahar
  • sucul de la doua lamai
  • 250 gr unt

Pentru acoperit prajitura 200 gr frisca .

Preparare

Blat

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul , apa si praful de copt. Se adauga treptat faina si se amesteca pana devine o crema omogena .

Se adauga coaja de lamaie, apoi spuma de albus , se amesteca bine de jos in sus sa nu se lase albusurile apoi se toarna tortul intr-o tava tapetata cu hartie de copt de dimensiuni 25/30 cm, si se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.

Crema
Intr-o craticioara se pune faina impreuna cu zaharul peste care se adauga treptat laptele amestecand continu pana cand devine omogen. Se adauga ouale , se amesteca bine si se pune pe foc. Se amesteca pana se ingroasa si se lasa la racit.


Untul se freaca spuma pana isi schimba culoarea dupa care se amesteca cu crema facuta pe foc dar atentie sa fie bine racita. Se adauga sucul de la cele doua lamai dupa care se poate umple prajitura.
Se taie blatul in doua pe orizontal , se umple cu crema iar deasupra se pune frisca batuta bine. Se lasa cateva ore inainte de a se taia.