Glitter Text Generator sandytza: Sos brava

Faceți căutări pe acest blog

Sos brava

Multe sosuri sunt reprezentative in tradiţia bucatariei spaniole, iar una din cele mai reprezentative este salsa (sos) Brava. 

Un sos Brava oribil, care se serveste în multe locuri, este un ketchup cu Tabasco şi gata la servit.Sosul brava este ceva mai mult decat aceste doua ingrediente.

In acest caz, o reţetă pentru sosul Brava nu există, sau cel puţin nu am găsit inca . Dar in prepararea acestui sos trebuie sa ai o baza ce se face cu sos de roşii cu ingrediente picante  şi un pic de oţet. Restul sunt condimente pentru a da un altfel de gust in functie de preferintele fiecaruia.

 Eu am gasit aceasta reteta in cursul de gatit Al Paladar si mi-a placut mult. Reteta include urmatoarele ingrediente:

  • 400 de grame de sos de roşii
  • usturoi,
  • doi ardei chilli,
  • o lingura de chimin
  • 100ml de vin alb   
Alte componente care sunt adesea utilizate, sos Tabasco, ardei iuti , ceapa, etc. În ceea ce priveşte sosul de rosii depinde de care folosim. Daca folositi rosii proaspete tocate e bine sa adaugati ceapa ca sa ii dati un pic de gust diferit, dar daca aveti in casa sos de roşii gata preparat nu va fi necesar. 

Preparare

Intr-o tigaie se pune un pic de ulei de masline , usturoiul , chili si chiminul.

Când usturoiul se face maroniu se adauga vinul si se lasa sa fiarba pana scade la jumatate. 

Se adauga sosul de rosii si se fierbe la foc mediu timp de 15 de minute. 

La sfarsit se zdrobeste totul cu blenderul apăsând bine pentru a obţine un sos subtire.