Glitter Text Generator sandytza: Eclere de vanilie

Faceți căutări pe acest blog

Eclere de vanilie








Ingrediente- pentru 35-40 unit.

Pentru gogosi

  • 1 cana ulei
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • un pic de sare
  • 10 oua

Pentru crema

  • 1,300 l lapte
  • 250 gr faina
  • 5 oua
  • 350 gr zahar

Peste crema ,la umplut avem nevoie de 350 ml frisca lichida.

Pentru glazura

  • 275 ciocolata cu lapte,
  • 4 linguri cu ulei,
  • 100 ml frisca lichida
  • 140 grame de unt

Se prepara mai intai cojile. Se pune uleiul, apa si un pic de sare la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga faina toata odata sa nu se faca cocolosi. Se amesteca bine , apoi se lasa la racit pana preparam crema.

Se pune la fiert un litru de lapte. Restul de 0,300 l de lapte se pune intr-un bol in care seadauga faina, ouale si zaharul. Se amesteca bine iar cand laptele a fiert se toarna acesta peste amestecul de oua cu faina si zahar. Se pune totul pe foc si se amesteca la foc mic pana se ingroasa.

Intre timp amestecul facut pe foc pentru coji s-a racorit. Adaugam pe rand cate un ou amestecand continu, pana le incorporam pe toate.

Cand compozitia s-a omogenizat se pune intr-un coif la care se adauga un varf stea si turnam compozitia intr-o tava in care punem hartie de bucatarie. Se fac forme alungite de 10-12 cm si late 2-3 cm si cu spatiu suficient intre ele pentru ca o sa creasca destul , iar daca spatiul este mic nu vor creste.

Se lasa la cuptor aproximativ 25-30 minute la foc maxim pana ce au inceput sa prinda un pic de culoare deasupra.

Se lasa la racit, apoi se taie in doua pe orizontala si se umple cu crema.

Peste crema se pune un strat de frisca

Se astupa iar desupra se pune glazura de ciocolata preparata astfel:se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se pun pe foc. Se amesteca bine pana ciocolata s-a topit dar aveti grija sa nu fiarba ca se taie ciocolata.