Ingrediente
Pentru foi
2 oua100 ml lapte1 praf de copt
5 linguri untura450 gr fainaSe amesteca toate ingredientele inclusiv untura si se farmanta pana devine un aluat elastic si lucios.
Se presara faina pe masa de lucru si se rastoarna aluatul.
Se intinde o foaie , se unge cu untura topita , si se impatura in trei.
Se mai intinde odata foaia , se mai unge odata cu untura si iar se impatura in trei. Aceasta operatie se face de trei ori.
Se pune aluatul impaturat pe o foaie de copt si se baga la rece pana se prepara crema.
Pentru crema avem nevoie de :
2 l lapte2 cani zahar3 galbenusuri2 budinci de vanilie4 plicuri de zahar vanilat4 linguri fainaSe pune laptele la fiert lasand 0,500 l intr-un bol unde se adauga budincile, faina, ouale, zaharul si vaniliile . Se amesteca bine iar cand laptele a inceput sa fiarba se adauga totul in oala si se amesteca la foc mic.
Se lasa sa fiarba amestecand continu pana se ingroasa ca o budinca.
Se scoate aluatul de foi de la rece , se imparte in doua si se intind doua foi.
Se pun pe rand intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor la 190 grade pana se rumenesc.
Intr-o tava se pune folie transparenta si se toarna toata crema in ea. Peste crema se pune o foaie coapta si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se baga la rece timp de cel putin 1,5-2 ore.
Dupa ce a trecut acest timp , se scoate si se intoarce pe o tava.
Se pune un strat de frisca pe deasupra , eu am folosit un plic de frisca cu 150 ml lapte , iarpeste frisca se pune jumatate din foaia ramasa sfaramata. Peste foaia sfaramata se presara zahar pudra.