Am vazut aceasta reteta pe blogul Izabelei si mi s-a parut foarte interesanta. Dupa ce am facut-o am ramas surprinsa de bune ce au iesit placintelele. Eu e drept ca am mai schimbat un pic reteta dar foarte putin. Depinde doar de gustul fiecaruia. Deci am folosit:
- 1 kg cartofi
- 150 gr cascaval
- 30 gr branza de oaie
- 4 linguri cu varf de faina
- 2 oua
- 100 gr bacon
- sare,piper
Preparare
Se curata cartofii, se spala, se taie bucatele si se pun la fiert in apa cu sare.
Baconul se taie cubulete si se prajeste in tigaie.
Cand cartofii s-au fiert, se scurg de apa si se freaca bine ca pentru un pireu de cartofi.
Cascavalul se razaleste, se amesteca cu branza de oaie , ouale, baconul prajit si faina. Se amesteca bine apoi se adauga cartofii frecati.
Se potriveste de sare si piper , apoi se fac discuri de cca 20 cm diametru si groase de cca 1,5-2 cm , se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit la 200 grade aprox. 35-40 min pana se rumenesc.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu