După cum ştiţi, curry este un amestec de condimente asiatice. Majoritatea il situiaza mai exact in India. Există mai multe reţete şi diferite amestecuri de curry, unele mai tari, unele mai puţin, altele mai picante. Ideea este de a găsi ceea ce ne place mai mult.
Ingrediente
- 1 ceapa mare,
- 5 catei de usturoi,
- 500g de tomate,
- 400 g de lapte de nucă de cocos,
- 400 ml de apă,
- 1 măr,
- 1 banana,
- 2 linguri de curry,
- 1 linguriţă de maizena dizolvată în puţină apă
- sare
Preparare
In primul rand se prepara baza pentru sosul de curry. Se taie felii ceapa, usturoi si se calesc împreună. La acestea se va adăuga curry şi feliile de roşii. Se amesteca totul împreună.
Se adaugă lapte de nucă de cocos şi apă , se amesteca si se fierb aproximativ 30 de minute.
Dacă nu avem lapte de nucă de cocos, zdrobim 200 g nucă de cocos (miez, desigur), cu 600 ml de apă şi se adaugă 250 ml de smântână.
În final, adăugaţi banane si mere curăţate şi feliate. Se lasa la fiert alte 10 de minute.
La final se toaca cu blenderul sau se zdrobesc prin strecuratoare.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu