Ingrediente
Pentru blat
- 6 oua
- 160 gr zahar praf
- 160 gr nuca macinata
- 3 linguri faina
- 1 praf de copt
Pentru crema
- 100 gr nuca macinata
- 100 ml lapte
- 100 gr zahar pudra
- 50 gr zahar tos
- 2 galbenusuri
- 1 unt
- esenta de rom
- 2 linguri faina sau amidon
Preparare
Se prepara blatul: se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Cand sunt bine batute se adauga galbenusurile , se bat bine toate impreuna apoi se adauga treptat faina , praful de copt stins cu otet si nuca.
Se amesteca totul bine si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 20-25 minute.Se probeaza cu scobitoarea daca este copt.
Crema
Se fierbe laptele impreuna cu 50 gr zahar tos, nuca si faina pana devine ca o mamaliga , apoi se lasa la racit.
Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul pudra si cele doua galbenusuri pana nu se mai simte zaharul.
Cand crema de nuca s-a racit de tot , se adauga peste untul frecat amestecand continu apoi se adauga esenta de rom dupa gust.
Se taie prajitura in doua pe orizontala.Se face un sirop din:
- o lingura zahar pudra ,
- 50 ml apa fiarta
- esenta de rom
Se insiropeaza blatul peste care se pune crema.Peste crema se pune cealalta jumatate de blat si se insiropeaza si aceasta.
Glazura
- 4 linguri praf de ciocolata
- 2 linguri ulei
- 50 ml apa fiarta
Se amesteca praful de ciocolata impreuna cu uleiul ,apoi se adauga apa fiarta si se amesteca bine. Se toarna peste prajitura si se da la rece.
Praful de ciocolata se poate inlocui cu cacao si zahar amestecate .Uleiul si apa le-am pus aproximativ cantintatile . Uleiul se adauga treptat pana se umezeste toata cacaoa sau praful de ciocolata . Trebuie sa fie tare, apoi adaugati trepata apa fiarta pana se omogenizeaza . Trebuie sa fieca o ciocolata topita.
1 comentarii:
Draga mea, la mine te asteapta un premiu. Chiar daca il mai ai, considera-te "dublu medaliata" - asa am facut si eu si acum ma simt plina de mandrie! Sper sa iti fi adus zambetul pe buze!
Trimiteți un comentariu