- 500 gr carne de porc
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 ardeu
- 1/2 pahar pasta de rosii
- 2 oua
- 6-7 linguri rase de gris
- sare, piper
- bors ''Magic''
- patrunjel
Se pune la fiert in patru litrii de apa , carnea taiata bucati, ardeul si morcovul taiati bucatele , ceapa intreaga care dupa fierbere se scoate din oala si un pic de sare.
Cand carnea este fiarta , se adauga pasta de rosii iar separat se prepara galustele de gris.
Se bat doua oua, se adauga sare si se amesteca cu grisul. Se lasa 5 minute sa se umfle grisul, apoi cand ciorba fierbe , se ia cu o lingurita din preparatul de ou cu gris si se pune in oala formand galuste.Se lasa la fiert aproximativ zece minute la foc incet.
Pentru a verifica daca galustele s-au fiert se rupe una dintre ele cu o lingurita iar daca in centru nu are culoarea galbena acestea sunt fierte.
In ultimul clocot se pune o lingurita de borssi patrunjel tocat.
1 comentarii:
La multi ani din partea bucatarasilor, Sanditza! Iti dorim tot ce-ti doresti, liniste, sanatate si iubire!
Trimiteți un comentariu