Ingrediente
- 1 portocala mare
- 3 oua
- 1 iaurt natural
- 250 gr faina
- 1 lingura de ulei
- 1 plic praf de copt
- 120 gr zahar
- ulei pentru prajit
- zahar pudra pentru pudrat la sfarsit
Se foloseste portocala intreaga cu tot cu coaja. Se curata portocala de coaja doar pentru a putea inlatura pielita alba de pe portocala si coaja. Se pune portocala impreuna cu coaja in robot si se toaca marunt. Se adauga ouale , zaharul, iaurtul si uleiul si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Se adauga faina si praful de copt si se amesteca pana devine ca o pasta un pic mai groasa decat cea de la clatite. Se lasa aprox 30. minute aluatul sa se odihneasca. (eu nu am lasat ca nu am avut rabdare :D)
Intr-o tigaie se pune ulei la incalzit. Cand acesta este destul de cald se ia cu o lingura din aluat si se pune in tigaie . Cand se rumenesc pe o parte se intorc pe cealalta.
Se scot pe un servetel de bucatarie pentru a elimina excesul de ulei.
Se pudreaza cu zahar pudra dupa care se pot servi calde sau reci. Sunt nemaipomenit de bune.
4 comentarii:
foarte gustoase!!!!!!!!!!te lingi pe degete ce de bune sunt
foarte gustoase!!!tiau iesit foarte bine
Draga Alexandra,
Te felicitam pentru un blog atat de reusit!
Am incercat si noi aceste gogosi (spaniole cred) si ne-au placut enorm de mult!
Multumim pentru reteta!
Am o intrebare: reteta ta de inghetata de frisca sau cealalta de caramel pentru cate persoane este?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Salutari!
Da sunt un fel de gogosi spaniole , se fac mai mult in perioada luminatiei . Se fac si umplute, dupa ce se prajesc se umple cu crema de vanilie sau ciocolata astea sunt mai tipice. Cat despre inghetata acuma depinde cat considera fiecare ca este o pirtie. Dar in general 4-6 portii sunt . Nu sunt prea mari cantitatile.
Trimiteți un comentariu